De vijf beste stranden van Zeeland

Er is geen provincie in Nederland met meer water en stranden dan de Provincie Zeeland. Een dagje aan het strand vertoeven in deze provincie ligt dan ook zeker voor de hand tijdens een mooie zomerse dag. Het aantal stranden is door de relatief lange kustlijn dan ook enorm groot. Om je toch wat houvast te geven hebben wij onze top vijf van de beste stranden in willekeurige volgorde.

Zwin Cadzand-bad
Het ‘Zwin Cadzand-bad’ mag zeker niet ontbreken in ons lijstje. Dit strand is namelijk gesitueerd bij één van de mooiste badplaatsen van Nederland met een prachtige neoklassieke boulevard waar het goed vertoeven is. Daarnaast is ook de natuur niet ver te zoeken. Hier een dagje aan het strand kan een leuke afwisseling zijn tussen vertier en natuur.

Banjaardstrand Kamperland
In 2012was dit strand nog uitgeroepen tot het beste strand van Nederland. Dit echte strand is voorzien van een gezellig paviljoen en je kunt er vooraf via internet strandcabines huren. Het is een keurig strand met allemaal praktische voorzieningen en voldoende vertier. Onlangs is het strand nog vergroot door enorm veel zand op te laten spuiten.

Breezand Vrouwenpolder
Het strand Breezand is een enorm breed strand gelegen bij het plaatsje Vrouwenpolder. Hier beleef je Zeeland. Het strand is keurig ingericht en bovendien is er voldoende vertier door de ligging dicht bij Vrouwenpolder. Zo kun je een dagje strand en een bezoek aan het gezellige Vrouwenpolder mooi combineren.

Domeinen Westenschouwen
De domeinen van Westenschouwen mogen zeker niet ontbereken. Dit prachtige stukje Zeeland is meer dan alleen maar strand. Het is ook vooral natuur. Je kunt er lange wandelingen maken door prachtige bosachtige omgevingen afgewisseld met de ongerepte kustlijn. Bovendien is het plaatsje Schouwen-Duivenland ook nooit ver voor wat vertier.

De Hoge Hilt Zoutelande
Het laatste strand dat niet ontbreken bij de beste vijf stranden van Zeeland is ‘De Hoge Hilt Zoutelande’. Dit strand staat bekend als een sportstrand. De actieve watersporters komen hier zeker aan hun trekken. Het strand ligt tussen Zoutelande en Dishoek. Beide plaatsen bieden hebben volop terrasjes en andere gelegenheden om te ontspannen. Voor een actief strandbezoek moet je zeker hier zijn.Plaats een reactie