De vijf beste winkelcentra van Dubai

Dubai is een populaire bestemming voor een hoop mensen. De indrukwekkende gebouwen en de grote rijkdom die je hier tegenkomt hebben een grote aantrekkingkracht op veel toeristen. Het zal je dan ook niet verbazen dat Dubai een zeer geliefde shopstad is met een grote diversiteit aan winkels waar je je kan vergapen aan grote luxe. In dit artikel staan de vijf meest indrukwekkende winkelcentra die Dubai te bieden heeft.

Dubai Mall

Het meest bekende winkelcentrum is ongetwijfeld de Dubai Mall. Dit is niet alleen de groostste mall van Dubai, maar ook zul je geen grotere tegen komen op onze planeet. Het grootste winkelcentrum ter wereld heeft 14.000 parkeerplaatsen die alvast  zorgen voor voldoende ruimte om de ruim 1 miljoen wekelijkse bezoekers van een parkeerplek te voorzien. In totaal zijn er zo’n 1200 winkels te vinden. Naast het winkelen  is het hier ook mogelijk om te schaatsen op een grote indoor ijsbaan of om een film te kijken in een enorm bioscoopcomplex met 22 zalen. 

Mall of the Emirates
Een ander winkelcentrum dat zeker de moeite van een bezoek waard is, is de ‘Mall of the Emirates’ . Ook weer een enorm groot complex, maar het is vooral bekend als wintersportbestemming. Hier kun je namelijk skiën. In Dubai kan alles, dus ook skiën terwijl buiten de temperaturen ruim boven de 40 graden komen.

Souk Madinat
Het mooiste winkelcentrum van Dubai is ongetwijfeld ‘Souk Madinat’ . Dit is niet het grootste complex, maar door de Arabische stijl waarin dit winkelcentrum is vormgegeven is het een fantastische sprookjesachtige belevenis om hier rond te lopen. Souk Madinat maakt deel uit van het Madinat complex dat vooral bekend is om het hotel dat gevestigd is in één van de meeste bepalende gebouwen van de toch al typerende skyline van Dubai; namelijk het gebouw dat er uitzien als een immens zeilschip.

Mercato Mall
Dit winkelcentrum springt in het ook omdat je even het gevoel hebt op een hele andere plaats in de wereld te zijn. Dit complex is namelijk ingericht in een Mediterrane stijl. Hier heb je niet het gevoel dat je in Dubai bent maar ergens in Spanje, Italië of Frankrijk. Hier heb je even het gevoel wat dichter bij huis te zijn. Uiteraard is dit winkelcentrum ook zeer de moeite van het bezoeken waard.

Ibn Battuta Mall
Dit complex is een smeltkroes van verschillende culturen. Het opgedeeld in zes grote pleinen die allemaal een verschillend thema met zich meedragen. De Egypt court, India court, China court, Andalusia court, Persia court en Tunesia court zorgen dat je in één dag een kleine wereldreis kan ondernemen.

Naast deze vijf niet missen malls wanneer je van shoppen houdt, zijn er nog veel meer leuke plaatsen voor het winkelpubliek. Dubai is misschien wel de beste winkelstad ter wereld!Plaats een reactie