De vijf hoogste gebouwen van New York

De metropool New York staat vol met de meest indrukwekkende wolkenkrabbers. Dankzij stijgende grondprijzen en technische innovaties kon men vanaf de tweede helft van de 19de eeuw steeds verder de hoogte in bouwen. Het 42 meter hoge Home Insurance Building in Chicago uit 1885 wordt vaak gezien als de eerste echte wolkenkrabber. Hieronder een lijst met de vijf hoogste gebouwen in New York City van dit moment.

Goed om te weten als je naar New York rijdt, is dat je niet zonder openbaar vervoer kunt als je zoveel mogelijk wilt zien. De metro is het handigst en het snelst. Vergeet ook niet om minstens 72 uur voor je reis naar New York je ESTA Amerika aan te vragen. Anders kom je het land niet in. O ja…. nog een tip: de beste manier om de gebouwen te bekijken is vanaf het dak van andere hoge gebouwen!

  1. One World Trade Center

Het One World Trade Center in New York staat beter bekend als de Freedom Tower. De toren is 541 meter of omgerekend 1.776 voet. De hoogte van het gebouw verwijst naar het jaar 1776 waarin de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de Freedom Tower is gebouwd op de plek waar het World Trade Center stond tot het op 11 september 2001 compleet werd verwoest tijdens de aanslagen.

  1. 432 Park Avenue

Deze toekomstige woontoren in Midtown Manhattan, New York City zal bij voltooiing een hoogte van 426 meter hebben. Opvallend detail is dat het gebouw ruim 15 keer zo hoog als breed zal worden. Hiermee zal het de smalste wolkenkrabber van deze hoogte ter wereld zijn. In het gebouw zullen in totaal 126 appartementen worden gerealiseerd met een oppervlakte van 130 tot 770 vierkante meter. De appartementen zullen tussen de $20 en $82,5 miljoen op moeten brengen.

  1. Empire State Building

Het Empire State Building is 381 meter hoog. Toen het gebouw in 1931 werd geopend was dit het hoogste gebouw van de Verenigde Staten en de wereld. Dit bleef het tot 1971 toen de Twin Towers deze titel overnamen. Na de aanslagen in 2001 was het Empire State Building weer het hoogste gebouw van de Verenigde Staten tot het One World Trade Center in 2012 werd geopend.

  1. Bank of America Tower

De Bank of America Tower reikt 366 meter de hoogte in en staat in Manhattan, New York City. Het $1 miljard kostende gebouw stamt uit 2009 en is volgens de Bank of America één van de milieuvriendelijkste gebouwen ter wereld. De lucht die het gebouw binnenkomt wordt op ingenieuze wijze gezuiverd waardoor hij schoner is wanneer het weer wordt uitgestoten. Hierdoor fungeert het gebouw als een gigantisch luchtfilter voor Manhattan.

  1. Chrysler Building/The New York Times Tower

Een gedeelde vijfde plaats voor deze twee gebouwen die beide 319 meter hoog zijn. Hierbij dient wel gezegd te worden dat het Chrysler Building uit 1930 stamt en The New York Times Tower stamt uit 2007. Het Chrysler Building was een jaar lang het hoogste gebouw ter wereld tot het deze titel moest laten aan het Empire State Building in 1931. Het is overigens nog wel het hoogste gebouw ter wereld dat compleet is opgetrokken uit bakstenen.Plaats een reactie