De vijf leukste kerstmarkten van Duitsland

De donkere dagen voor kerst staan stilletjes aan weer voor de deur. Een periode dat we het opfleuren door gezellige sfeerverlichting zowel in het huis als op straat. Een ander veelvoorkomend fenomeen rond deze dagen zijn de kerstmarkten. Leuke houten kraampjes waar je glühwein kunt drinken en lekker kunt genieten van een broodje met warm beenham en andere winterse lekkernijen. Als er één land is dat mag claimen dat zij het fenomeen kerstmarkt hebben bedacht is het wel Duitsland. Wist je dat een aantal vakanties naar Duitsland van FTI reizen vooral geboekt worden vanwege de kerstmarkten die er gehouden worden? In dit artikel lees je over de 5 leukste Duitse Kerstmarkten.

Neurenberg
Neurenberg is een stad die bekend is omdat er vele Duitse oorlogsmisdadigers hier met het recht in ogen zijn gekomen is tegenwoordig vooral bekend om haar prachtige kerstmarkt. De kerstmarkt loopt dit jaar van 28 november tot 24 december. Deze wereldberoemde kerstmarkt trekt jaarlijks ongeveer 2 miljoen bezoekers. Het grote plein is dan ook een ideale locatie voor deze markt. Bovendien is het hier al een lange traditie, wat je dan ook zeker zult beleven.

Oberhausen
De kerstmarkt van Oberhausen kenmerkt zich doordat het eigenlijk 4 kerstmarkten zijn. Zo heb je Bergkerstmarkt(Alpenthema), Santa’s Village en speciaal voor kinderen de Kaboutermarkt. Drie hele leuke kerstmarkten die naast natuurlijk hun specifieke kenmerken die niet mogen missen zijn opgebouwd rond specifieke thema’s. Tot slot vind je in Oberhausen ook nog de ‘Altstad kerstmarkt’ in het historische centrum.

Düsseldorf
De kerstmarkt van Düsseldorf mag natuurlijk niet ontbreken in deze top vijf. Deze immense markt is gesitueerd op 6 pleinen in de binnenstad. Bovendien zijn ze ook allemaal met elkaar in verbinding gebracht waarbij het kerstmarktthema ook is meegenomen. Deze enorme kerstmarkt loopt van 20 november tot en 23 december.

Bonn
De oude hoofdstad van West Duitsland (BRD) heeft na de eenwording met Oost Duitsland een veel minder prominente plaats in de Duitse samenleving. Gelukkig heeft het nog een fantastische kerstmarkt. Deze kerstmarkt is opgebouwd rond 4 pleinen. Ook hier vind je natuurlijk te typische dingen die je mag verwachten bij een kerstmarkt. Vele leuke kraampjes met lekkernijen in zowel droge als natte vorm. En natuurlijk dan nog leuke snuisterijen. Een mooie kerstmarkt die prima past in het historische centrum van de stad. De kerst van Bonn loopt van 22 november tot 23 december.

Berlijn
Natuurlijk is stad ook zonder kerstmarkt al de moeite van een verblijf waard, maar wat is nou beter dan je bezoek aan Berlijn te plannen wanneer er ook de kerstmarkt is. Bij een grote stad als Berlijn kun je dan ook verwachten dat één kerstmarkt niet genoeg gaat zijn. Er zijn een tiental kerstmarkten in het Duitse centrum van de macht. Berlijn is al een unieke locatie en vele kerstmarkten zijn dan ook net even anders omdat ze per slot van rekening toch kenmerkend moeten zijn voor Belrijn. Natuurlijk zal je dit niet teleurstellen, want naast het typische Berlijnse blijft er genoeg traditie over. Sommige kerstmarkten liggen op historische locaties zoals de Potsdamer Platz. Beleef Berlijn eens in deze periode. Houdt er wel rekening meer dat wanneer je alle kerstmarkten hier wilt bezoeken dat je dit gaat redden in één dag.Plaats een reactie