De vijf populairste bestemmingen in Frankrijk

Frankrijk is zeker voor ons Nederlanders een immens groot land.  Mede daardoor ook een land waar voor iedereen wel iets te vinden is dat hij of zij leuk vind. Om een artikel te schrijven waarin het hele land de eer krijgt die ze verdient is da ook een onmogelijke taak. In dit artikel richten we ons dan ook de vijf populairste bestemmingen van dit land; wat steden betreft.

Parijs
In onze top vijf mag zeker Parijs niet ontberen bij de populairste bestemmingen van Frankrijk. Een romantische stad met prachtige oude gebouwen en natuurlijk de Eiffeltoren als bekende landmark. Parijs heeft veel te beiden voor de liefhebber van gebouwen en musea en de stad ademt romantiek uit.

Nice
Dat Frankrijk een groot land is bewijst onze volgende bestemming in onze top vijf nog maar eens. Helemaal in het zuidoosten op bijna 700 kilometer hemelsbreed van de hoofdstad ligt Nice. Natuurlijk de ligging aan de Middellandse Zee , het prachtige weer gecombineerd met een fantastische stad met een rijke geschiedenis maken van Nice een top vijf waardige bestemming

Cannes
Niet zo heel ver van Nice ligt Cannes. Een aanzienlijk kleinere stad dan Nice, maar zeker de moeite waard. Wederom het heerlijke klimaat aan de Middellandse Zee, maar deze keer gecombineerd met de luxe en rijkdom van veel mensen. Ieder jaar vindt hier ook één van de beroemdste filmfestivals ter wereld plaats waar dan ook alle grote sterren wel eens hun acte de presence hebben gegeven.

Lyon
Misschien bij veel Frankrijkgangers is Lyon vooral bekend om de uren die zij daar op zwarte zaterdag in de file hebben gestaan. Toch Lyon zeker terecht opgenomen in onze top vijf. Het is een prachtige historische oude stad. Hier vind sporen terug van een rijke geschiedenis die al begint in de tijd van de Romeinen.

Lille
Lille mag wat ons betreft zeker niet ontbreken in de top vijf van bestemmingen.  Helemaal in het Noorden vinden in Vlaams Frankrijk de stad Rijsel, zoals deze in het Nederlands word genoemd. Een oude culturele Europese hoofdstad met  veel musea, een prachtige oude stad en veel winkelgelegenheden. Bovendien ook nog eens niet al te ver van Nederland.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien in Frankrijk en is deze top vijf ook slechts een mening van iemand die er zo over denkt. Het land heeft gewoon enorm veel te bieden.Plaats een reactie