De Vleeshal

De Tsjechische keuken staat bekend om de grote hoeveelheden vlees die in de gerechten verwerkt worden. Vooral varkensvlees wordt op allerlei manieren massaal gegeten in Tsjechië. Als liefhebber van een goed stuk vlees is er één restaurant in de regio Zuid-Bohemen die ik graag aan wil raden: Masné Krámy in de stad České Budějovice. Dit vleesrestaurant is gevestigd in de voormalige vleeshal, waar eeuwenlang het verse vlees aan de man gebracht werd. Tegenwoordig doet het uit 1577 stammende bouwwerk dienst als restaurant en bierhuis. De nissen waar vroeger de vleeshandelaren zaten zijn omgetoverd in een soort van privékamers waar je de heerlijke vleesgerechten opgediend krijgt. Erg lekker zijn de worstjes die klaargemaakt worden in donker Tsjechisch bier en daarna opgediend worden met mosterd en brood. Liefhebbers van varkensschnitzels mogen proberen hier de maxischnitzel in zijn geheel te verorberen. Houd wel rekening met een lap gepaneerd vlees van ruim driehonderd gram waar je je tanden in mag gaan zetten. Masné Krámy (‘Vleeshal’) ligt op een steenworp afstand van Námesti Premsyla Otakar II, het grote plein in het historisch centrum van České Budějovice. Het restaurant komt in veel reisgidsen over České Budějovice voor als een tip om te bezoeken. Ik heb er inmiddels twee keer gegeten en sta helemaal achter deze aanbeveling.



Plaats een reactie