De voordelen van een Samsonite koffer

Als reiziger zweer ik bij Samsonite koffers. Sinds ik zelfstandig reis ben ik koffers en tassen van Samsonite gaan gebruiken. De eerste set was er zo eentje van hard kunststof. Die kocht ik ergens begin jaren negentig. Niet kapot te krijgen, want deze set heb ik een paar jaar geleden nog in prima staat verkocht op ene vrijmarkt. Sinds die eerste aanschaf heb ik al heel wat modellen erbij gekocht. Waarom zo veel koffers? Omdat ik voor elke combinatie van gewicht en volume een geschikte koffer wil hebben. Niets vervelender is dat je koffer net te klein is voor wat je mee wilt nemen of net te groot is om met vulling onder een bepaalde grens te blijven.

Soms maak ik weleens een uitstapje naar een goedkoper alternatief. Beide koffers waren duidelijk niet van de Samsonite kwaliteit en liggen nu ergens in een hoekje op zolder te wachten om een keer weggegooid of weggegeven te worden. Op het moment dat je iets anders koopt merk je pas hoe goed Samsonite is. Als ik op Bagageonline.nl op zoek ga naar nieuwe koffers dan ga ik eigenlijk direct naar de Samsonite pagina van deze site!

Voor mij heeft Samsonite drie belangrijke voordelen:

– Stevigheid. Er is al heel wat gegooid en gesmeten met mijn koffers, maar buiten duidelijke visuele sporen heeft dit nooit enige schade opgeleverd.
– Gebruiksgemak. Je merkt dat de wielen soepeler ‘lopen’, dat de duw/trekstang beter handelbaar is en dat Samsonite wat slimmigheidjes in de koffers ingebouwd heeft zoals speciale netten enzo in de koffers
– Duurzaamheid. Is er iets aan je Samsonite koffer kapot, dan hoef je hem niet meteen weg te gooien. Als er op een gegeven moment slijtage optreedt dan kun je onderdelen gemakkelijk en goedkoop laten vervangen via de officiële Samsonite dealers. Zo heb ik een zwarte trolley die ik veel gebruik voor handbagage. Na pakweg 250 reizen ging de rits stuk. Deze werd vervangen en nu kan deze trolley waarschijnlijk weer 250 reizen mee.

Op dit moment wil ik nog één koffer erbij kopen. Het wordt tijd voor een lichte koffer die net binnen de handbagage afmetingen van Ryanair past. Voor die reizen heb ik nog geen geschikt koffertje. Ik zal binnenkort dus eens gaan zoeken bij de Samsonite koffers op bagageonline.nl.Plaats een reactie