De vulkanische landschappen van Lanzarote

De Canarische Eilanden zijn voor veel mensen een populaire bestemming. In eerste instantie natuurlijk om het immer mooie weer. Waarschijnlijk één van de beste plekken binnen Europa om te overwinteren. Ook het uitgaansleven is een reden waarom veel mensen komen genieten van deze regio. En uiteraard ook de natuur heeft zeker een toegevoegde waarde voor toeristen om voor de Canarische Eilanden te kiezen. Ieder eiland heeft wel weer zijn specifieke eigenschappen waardoor het uniek is. Een goed voorbeeld hiervan is Lanzarote.

Ruw
Lanzarote is een vulkanisch eiland, iets wat je terug ziet in het ruwe landschap. Het eiland is pas 50 miljoen jaar oud, wat enorm jong is voor aardse begrippen. Overal zie je hier nog de sporen van het ontstaan van dit eiland. Nog niet zo lang gelden in het bestaan van Lanzarote was er nog een periode van veel vulkanische activiteiten. Het was nog in 1824 dat meerdere dorpen werden verzwolgen ten gevolge van vulkaanuitbarstingen. Een iets langere periode van vulkanische activiteit was van 1730 tot 1736.

Vulkanisme is toerisme
Dat het unieke Karakteristieke uiterlijk van dit eiland voor toerisme zorgt, mag voor zichzelf spreken. Het unieke landschap mag rekenen op veel belangstelling. Het nationaal park ‘Timanfaya’ staat bekend om zijn vuurbergen. Het buitengewone landschap doet je wanen op een andere planeet.
De Cueva de los Verdes is ook een populaire bestemming bij de toeristen die Lanzarote bezoeken. Deze locatie is bekend om zijn lavatunnels. Een uniek verschijnsel dat niet veel plaatsen op de wereld zo goed te aanschouwen is als hier.

Lanzarote is vulkanisme. Naast de bovengenoemde voorbeelden zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden die verwant zijn aan het vulkanisme op dit Spaanse eiland. Neem bijvoorbeeld de vele kraters en geisers. Bovendien zijn deze uitstappen prima te combineren met een lekkere vakantie aan het strand.Plaats een reactie