De Zeeuwse kust

Zeeland is de provincie met de meeste kustlijn van heel Nederland. Veel stranden dus. Heerlijk om aan te vertoeven in de zomer genietend van de som en een duikje in de zee.
Maar het is natuurlijk ook lekker om te wandelen over deze stranden en te genieten van de altijd veranderende vergezichten op zee, maar natuurlijk ook op de kustlijn.

Wandelroutes
Langs de kust van Zeeland lopen verscheidene wandelroutes. Sommige af en toe net iets verder van de de zee en enkele direct op stranden. Je kunt kun er dus voor kiezen om één van deze wandelroutes te volgen. Sommige lopen langs de hele Zeeuwse kust en sommigen zelfs verder. Het leuke van wandelroutes is natuurlijk ook dat je in een lus kan lopen. Op deze manier kom je nooit op dezelfde plaats maar toch weer terug op de plek waar je vertrokken bent.

De kustlijn volgen
Een andere manier is natuurlijk om gewoon de kuslijn te volgen. Zeeland heeft heel veel strand en langs de kust liggen genoeg plaatsen om af en toe een pauze te nemen. Lekker wandelen langs de Zeeuwse stranden om uiteindelijk ergens op de bonnefooi aan te komen. Een leuk plaatsje met bijvoorbeeld een goed restaurant en een mogelijkheid tot overnachten en dan de volgende weer terug te wandelen naar daar waar je vertrokken was. Of natuurlijk gewoon je toch voortzetten naar een andere typisch Zeeuwse badplaats.

Wandelen in Zeeland is gewoon leuk en ontspannend. Lekker met blote voeten terwijl het natte zand af en toe door het zeewater tussen tenen uiteen brokkelt. Als het geen hoogseizoen is mag je vaak ook gewoon je hond meenemen die fan ongetwijfeld ook een superdag beleefd. Dus je wandelschoenen aan en kom naar Zeeland; vergeet alleen niet om ze af en toe uit te trekken zodat het water tussen je tenen kan stromen.Plaats een reactie