Demonstraties in Barcelona

Dat de crisis in Spanje hard toegeslagen heeft merk je tijdens een bezoek aan Barcelona. Afgelopen week hebben we op twee plekken demonstraties meegemaakt, die zich vooral richtten op de banken. Zij worden vooral verantwoordelijk gehouden voor de economische crisis.

In Spanje zijn sinds het uitbreken van de kredietcrisis inmiddels meer dan vierhonderdduizend huizen in de gedwongen verkoop terecht gekomen. De jeugdwerkloosheid ligt in Spanje momenteel boven de 25% en voor de nabije toekomst zit er geen verbetering aan te komen. De Spanjaarden zijn het beu. Ze verwachten steun van de regering en ze willen dat de grote geldwolven eens een keer aangepakt worden. Dat lijkt op hoe men er in Nederland over denkt, maar de situatie in Spanje is nog veel schrijnender.

Je ziet ook dat de woede in Barcelona oprecht is. Geen baldadige jongeren die op rellen uit zijn, maar vooral ook ouderen die na jaren hard werken in een financieel dal terechtkomen. Raar om senioren om bankgebouwen te zien schrijven en met eieren te zien gooien.Plaats een reactie