Desert Safari Dubai

Dubai was oorspronkelijk één grote woestijn, maar daar is op deze plek vandaag de dag weinig meer van te merken. De meest imposante gebouwen, fonteinen en boulevards zijn verrezen in deze bijzondere stad in de Verenigde Arabische Emiraten. De enige plek in Dubai waar je nog sporen van de woestijn terugvindt is in Bastakiya, één van de oudste wijken van de stad. Wil je echt de leegte van de woestijn opzoeken zul je een aardig eindje moeten rijden.

Desert Safari

Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om compleet verzorgde 4×4 desert safari’s te boeken. Dat kan via verschillende aanbieders zoals GetYourGuide. Tijdens deze safari rijd je in een luxe SUV met chauffeur door de woestijn. Doordat de wind de zandduinen continu verplaatst is het voor de chauffeur ook maar afwachten wat hij tegenkomt wanneer hij een duin oprijdt. In sommige gevallen zal hij zijwaarts driftend door het zand naar beneden scheuren; in andere gevallen gaat hij gelijk met de neus van de auto naar beneden. Je hebt dan het gevoel dat je in een achtbaan zit. Gezien de heftigheid van deze ervaring valt het af te raden de safari te doen met jonge kinderen of wanneer je lichamelijke problemen ervaart.
Wanneer je de avondsafari boekt krijg je ook de mogelijkheid om op de rug van een kameel een stukje van de woestijn te verkennen. Ook mag je plaatsnemen op een quad om zelf door de duinen te scheuren. Wanneer de duisternis valt volgt er een moment om samen van de schitterende zonsondergang te genieten. Tijdens de zonsondergang kleurt het woestijnzand rood, wat zorgt voor een prachtig schouwspel van kleur en schaduw. Aan het einde van de safari wordt er gezorgd voor een heerlijke barbecue, waarbij een buikdanseres voor wat extra sfeer zorgt. Ook wordt er tijdens het eten voor overig vertier gezorgd; zo kun je de meest prachtige hennatatoeages laten zetten. Na het eten kun je op je gemak genieten van een heerlijke shisha, de traditionele waterpijp voor deze regio.

Get Your GuidePlaats een reactie