Deze reisbestemmingen zijn nu nog coronavrij!

Het COVID-19-virus verspreidt zich in razend tempo over de wereld. Een paar weken geleden waren de besmettingen met dit coronavirus nog vooral beperkt tot China en omringende landen, maar vandaag telt bijna de helft van alle landen tenminste één geval een COVID-19-besmetting. De reisbranche verkeert in diepe stress omdat toeristen hun reizen annuleren, wijzigen en vooral niet boeken. Gisteren werden er beelden op de televisie getoond die je zelden kunt zien: het ontbreken van rijen toeristen voor de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek. Noord-Italië is een no-go voor toeristen, maar dus ook Rome lijkt volop gemeden te worden op dit moment.

De afgelopen dagen zie je dat de besmettingsgevallen zich als een spreekwoordelijke olievlek over de wereldkaart uitspreiden. Het subcontinent Zuid-Amerika ontsprong lang de dans, maar daar loopt het aantal landen met het coronavirus op. Datzelfde geldt voor Afrika. Daar bleef het virus beperkt tot Egypte, maar ook hier zie je het virus zich nu verspreiden. Op deze kaart wordt dat goed zichtbaar.

Droomeilanden

Wie de komende week op vakantie wil gaan naar een plek waar op dit moment nog geen COVID-19 voorkomt die heeft nog een aardig ruime keuze aan leuke vakantiebestemmingen. Zo kun je naar Mauritius of de Seychellen vliegen voor een romantische strandvakantie. Het is daar met temperaturen van rond de 30 graden nu prima vertoeven. Reken wel op af en toe een bui.

Het Caribisch gebied

Als je richting het westen vliegt dan liggen daar nog voldoende Caribische bestemmingen waar nog geen besmettingen waargenomen zijn, waaronder de geliefde eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao waar je met KLM of TUI naartoe kunt vliegen. Ook geweldige strandbestemmingen zoals Jamaica en Barbados zijn wat dit betreft nog veilig. De geliefde bestemming Cuba heeft ook nog geen meldingen gedaan van coronagevallen. Het mooie van het Caribisch gebied is dat de maand maart tot de beste reistijd behoort.

Op safari

De populaire safaribestemmingen zoals Tanzania, Kenia, Namibië, Botswana en Zuid-Afrika kennen tot dit moment nog geen enkel geval van een coronabesmetting. Opvallend is dat het virus in de gehele zuidelijke helft van het continent Afrika nog niet gespot is.

Zuid-Afrika leent zich op dit moment ook nog prima voor een rondreis. In het zuiden, waar Kaapstad en de wijnregio’s te vinden zijn, is het volop nazomer op dit moment. Het in het noordoosten gelegen Krugerpark zit nu een beetje aan het einde van het nattere seizoen.

Kaapverdië

Een Afrikaanse bestemming die als prima alternatief gezien mag worden voor de Canarische Eilanden is Kaapverdië. De Kaapverdische eilanden liggen iets verder weg dan de geliefde Canarische Eilanden. Op dit moment is het prima weer in Kaapverdië. Denk aan 25 tot 27 graden, veel zon en geen regen. De strandresorts bieden je een onbezorgde all-in zonvakantie. Reisaanbieder TUI heeft nog volop aanbod van betaalbare Kaapverdië vakanties.

Let op

Dit artikel is gebaseerd op de situatie zoals die op dit moment is. Die kan snel veranderen. Houd daarom de actuele situatie in de gaten via de media.

UPDATE 16:02 UUR

Vanmiddag werd bekend gemaakt dat Zuid-Afrika zijn eerste geval van een COVID-19 virus telt.1 gedachte over “Deze reisbestemmingen zijn nu nog coronavrij!”

Plaats een reactie