Dit is geen kamperen meer

Kamperen lijkt steeds minder op kamperen. Als je kijkt wat voor caravans en tenten er tegenwoordig te huur zijn, dan is de scheidslijn tussen kamperen en overnachten in een appartement of vakantiewoning wel heel erg vervaagd. Vroeger ging ik weleens met mijn oom en tante mee naar hun caravan in Zeeland. Een kleine sleurhut met eenvoudige voortent, waarin vrijwel ieder vorm van comfort ontbrak. Dat was voor mij kamperen. Maar als je kijkt hoe kamperen er tegenwoordig uitziet, dan is dat een compleet andere wereld.

Ja, natuurlijk kun je nog back-to-basic kamperen als je dat wilt doen. Met een rugzak en tentje door de wijde wereld trekken is iets wat nog steeds veel gebeurt. Maar aan de andere kant is het luxe kamperen natuurlijk helemaal in opkomst. Glamping is hot, net als het overnachten in een luxe stacaravan. Zo kwam ik laatst op de site van Roan een stacaravan tegen die meer luxe en ruimte biedt dan een gemiddeld appartement op een Europese zonbestemming. Deze stacaravan ‘Supreme’ is eigenlijk een compleet huis waar alles op en aan zit. Airco, een grote koelkast met vriesvak, een grote veranda, een eigen wifi-netwerk en een 4-pitsgasstel zijn geen zaken waaraan je direct denkt bij kamperen. Als je een vakantie in zo’n caravan boekt dan zeg ik: “Dit is geen kamperen meer”.2 gedachten over “Dit is geen kamperen meer”

  1. Wij gaan jaarlijks kamperen en begonnen echt met back to basic. Maar met een paar tienerkinderen toch overgegaan naar een sta caravan met inderdaad de luxe van een appartement. Dit heeft zeker zijn voordelen. Dicht bij de natuur, maar toch luxe.

    Beantwoorden

Plaats een reactie