Dit kost Pokémon GO spelen op vakantie

Het spel Pokémon GO heeft in recordtempo een enorme hoeveelheid actieve spelers. De media staan bol van de verhalen over deze nieuwe rage. Pokémon GO speel je met je mobiele telefoon en omdat je er voor op pad moet betekent dit vrijwel altijd dat het spel mobiele data kost. Uitzonderingen zijn natuurlijk plekken waar je gratis gebruik kunt maken van draadloos internet via Wi-Fi, maar in de praktijk wordt er 99% van de tijd gespeeld via mobiel internet. Dat gaat ten koste van je internetbundel en als die aan de krappe kant is dan zul je misschien zelfs MB’s buiten de bundel af moeten rekenen. Maar hoe zit het nou in het buitenland. Wat als je Pokémon GO wilt spelen terwijl je op vakantie bent in Frankrijk, Italië of Spanje? Is het dan niet vreselijk duur? Dat valt tegenwoordig wel mee, omdat de tarieven voor roaming binnen de Europese Unie sinds 30 april dit jaar aanzienlijk lager liggen dan daarvoor. Maar wat kost het nou werkelijk? Wij hebben de tarieven op een rijtje gezet.

Dataverbruik

Wie de straat op gaat om Pokémon GO te spelen die verbruikt ongeveer 10 MB aan dataverkeer per uur. Dat valt best mee als je het vergelijkt met Netflix waarbij streamen via 4G in de laagste kwaliteit je 250 MB per uur kost. Netflixen in de hoogste kwaliteit kost je zelfs 1 GB aan data per uur. Wie op vakantie 3 uur per dag op jacht gaat naar Pikachu en de andere Pokémons die verbruikt ongeveer 30 MB aan data per dag.

Kosten per dag

Dankzij onze eigen Neelie Smit-Kroes zijn de prijzen voor dataroaming inmiddels gedaald naar 6 cent per MB. Dat is overigens een afgerond bedrag, want officieel is het 5 cent exclusief BTW. Inclusief BTW kom je dan uit op 6,05 cent per MB oftewel EUR. 1,815 voor 30 MB aan data. Daarnaast is er voor internetten binnen de Europese Unie een maximum van EUR. 60,50 inclusief BTW per kalendermaand ingesteld. Overschrijding hiervan is alleen maar toegestaan als de klant en de provider dat expliciet afgesproken hebben.

Formule

1 uur Pokémon GO spelen = 10 MB dataverkeer per uur = 60,5 eurocent per uur

Voordeelbundels

Steeds meer providers hebben zogenaamde voordeelbundels die je voordeliger internet opleveren dan de gangbare tarieven. Je neemt dan een vaste databundel af die gedurende een bepaalde tijd (meestal 1 dag, 1 week, 2 weken of 1 maand) geldig is. Bij Tele 2 kun je het laagste tarief vinden. Voor een 1000 MB-bundel die 30 dagen geldig is betaal je 10 euro. Dat is 1 cent per MB. Bij T-Mobile is de voordeligste Travel & Surf pas 14 dagen geldig. Je hebt dan voor EUR. 24,99 ook 1000 MB, dus betaal je 2,5 cent per MB. Bij Vodafone zijn losse bundels altijd in combinatie met gratis belminuten en gratis SMS’jes. Voor 50 MB per dag plus 50 belminuten en 50 SMS’jes betaal je 2 euro per dag. Dat is 4 cent per MB als je verder geen gebruik maakt van die gratis minuten bellen en gratis tekstberichten. Bij KPN kun je voor 1 dag 100 MB krijgen waar je dan 2,50 voor betaalt. Ga je langer dan 6 dagen op reis dan is de 1000 MB-bundel al snel voordeliger. Deze kost 14,99 en is 31 dagen geldig. Dat is 1,5 cent per MB. De goedkope providers Simyo, Ben en Simpel bieden geen voordeelbundels aan voor mobiel internet in Europa.

Disclaimer

De tarieven zijn op basis van de prijzen die we vandaag op de websites van de verschillende telecomproviders gevonden hebben. Allesovervakanties.nl is niet verantwoordelijk voor afwijkingen.Plaats een reactie