Dit mag je niet meenemen in het vliegtuig

Niet iedereen blijkt goed op de hoogte te zijn van wat je wel en niet mee mag nemen aan boord van een vliegtuig. Wist je bijvoorbeeld dat je per persoon slechts één doosje lucifers of één aansteker mee mag nemen en dat je die persé bij je moet dragen? Het meenemen van aanstekers in je handbagage of ruimbagage is niet toegestaan.

Reservebatterijen mag je niet in je ruimbagage meenemen. Je reservebatterij voor een fototoestel, laptop of mobile telefoon moet in de handbagage. Zelf hebben we overigens in Kuala Lumpur meegemaakt dat ook een batterij in een fotocamera verwijderd moest worden uit de ruimbagage.

Overheidsorgaan Inspectie Verkeer en Waterstaat had een mooi overzichtje gemaakt wat wel en niet mag aan boord van een vliegtuig. Update 9-3-2015: het overzichtje is niet meer op de site van Verkeer & Waterstaat te vinden. Houd er overigens mee dat mensen die betrokken zijn bij de beveiliging van vliegtuigen en luchthavens altijd kunnen afwijken hiervan als zij vinden dat er een mogelijk risico is.Plaats een reactie