Bestemmingen — 10 juni 2017

Voor mij zijn er die soorten reizen: relaxvakanties, werkvakanties en reizen waarbij je de vooral op een permanente ontdekkingsreis bent en je zintuigen continu geprikkeld worden. Deze laatste categorie is mijn favoriet. Ik probeer dan ook met regelmaat en zover de tijd en het budget het toelaat zo’n reis te maken. Een van de eerste bestemmingen die ik bezocht heb die voor mij in deze categorie valt is Cuba. Dit Caribische land heeft zo’n eigen identiteit dat iedere dag weer anders is. De warmte van de mensen die nog sterker is dan de warmte van de zon, het continue ritme van de salsa en de soms adembenemende natuur hebben een diepe indruk op mij achtergelaten. Ik zou bijna nog de oude auto’s en het nog steeds aanwezige communisme vergeten, waardoor Cuba een ander land is dan de rest van de Caribische bestemmingen.

Waar ik alleen wel spijt van heb is dat we de vorige keer, zo’n zeventien jaar geleden, de badplaats Varadero als vaste uitvalsbasis hebben gebruikt. Van daaruit hebben we een paar dagen Havana bezocht en hebben excursies gemaakt naar onder andere de Valei van Viñales. Al met al een indrukwekkende vakantie, maar hoewel Varadero prachtige stranden heeft vind ik wel dat we teveel tijd daar doorgebracht hebben. De afgelopen jaren heb ik veel beelden van Cuba voorbij zien komen. Prachtige sfeerbeelden van Havana, maar ook foto’s en filmpjes van plekken op Cuba waar ik niet geweest ben. Daarom gaan we dit jaar terug naar Cuba. Dit keer geen strandvakantie met uitstapjes, maar een Cuba rondreis waarbij we vooral andere mooie plekken op het eiland gaan ontdekken is voor mij toch wel een droom die uitkomt. Samen met het gezin genieten van plekjes die we al kennen en voor altijd in ons hart gesloten hebben, maar ook samen nieuwe plekken ontdekken op dit geweldige eiland. Voor mij is Cuba een droombestemming waar ik erg naar uitkijk.

Tags: ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *