Dublin in de zomer

Dublin is ook in de zomermaanden een populaire stedentrip!

Wie aan een zonovergoten zomervakantie denkt, denkt niet meteen aan Dublin en Ierland. Het is één van de Europese landen met de meeste regen, maar dat mag de pret niet drukken. Het land Ierland en haar hoofdstad hebben namelijk ook in de zomermaanden veel te bieden. Zo kun je ervoor kiezen om een mooie rondreis te maken in Ierland en je reis te eindigen in de Ierse hoofdstad. De gehele Ierse kustlijn is prachtig en voor de liefhebbers van natuurschoon zeker niet iets dat gemist mag worden. Plan je reis zo in dat je er tot slot nog een leuke stedentrip in de hoofdstad aan vast kunt plakken.

Dublin in de zomer
Klimatologisch gezien is Dublin het beste te bezoeken in de zomerperiode. Regen heb je vrijwel altijd in dit gebied, maar in de zomermaanden is de gemiddelde maximum temperatuur 19 graden. Daarmee is het de warmste tijd van het jaar.  Niet alleen daarom zou je de stad het beste zomers bezoeken. De stad biedt een volle agenda vol met festivals en andere evenementen die je zomer in deze stad kunnen opfleuren.

Festivals
In de zomerperiode zijn er meerdere festivals. Het langslopende festival begint al in mei en loopt door tot september. Dit is het ‘Vestibule Festival’, een evenement met een tijdelijke standbeeldenexpositie, muziek en binnen het thema passende wandelroutes. Het leuke van ‘Vestibule’ is dat het helemaal gratis is en waar de verschillende aspecten van de Ierse cultuur mooi samen komen. Iedere zichzelf respecterende stad heeft natuurlijk ook een groot muziekfestival. In Dublin is dat niet anders en dit jaar zal van 18 tot en met 20 juli ‘Longitude’ weer zijn deuren openen. Een typisch muziekfestival waar de grote namen niet zullen ontbreken.

Gratis
De gehele zomer worden er ook tal van gratis evenementen georganiseerd. Veel van deze evenementen zijn gericht op kunst en cultuur. Zo zijn er meerde kunstexposities de gehele zomer gratis toegankelijk en natuurlijk exposities van beroemde Ieren zoals ‘William Butler Yates’ en natuurlijk mogen de exposities die de Ierse opstand herdenken niet ontbreken.

Een citytrip in Dublin gaat zeker niet vervelen en in geen tijd zul je de dagen dat je hier bent vol gepland hebben met leuke uitstapjes. De alledaagse uitstapjes zoals Trinity College, Book of Kelts, Dublin Zoo, Guinness fabriek, enzovoort en één of meerde van de zomeractiviteiten. Je zult moeten kiezen!Plaats een reactie