Duitsers houden niet van Duitsers

Over Duitsers zijn aardig wat grappen te maken en er zijn ook redelijk wat vooroordelen over Duitsers. Je merkt overigens dat het anti-Duitslandsentiment in Nederland de afgelopen jaren wel een heel stuk verdwenen is. Wie heeft de Tweede Wereldoorlog nog zelf meegemaakt? Wie is nog over de zeik van de verloren WK-finale die ruim 41 jaar geleden plaatsvond? Vrijwel niemand toch meer? Stiekemweg zijn we eigenlijk een beetje van Duitsland gaan houden. Het land behoort tot de meest door Nederlanders bezochte vakantielanden. Kijk maar eens hoeveel Nederlandse toeristen deze weken richting Duitse steden zoals Keulen, Düsseldorf, Oberhausen en Münster gaan om daar de kerstmarkten te bezoeken.

Ik ben op dit moment echter in Abu Dhabi en ben er daar achter gekomen dat Duitsers zelf niet van Duitsers houden. Dat besefte ik tijdens een dagje meerijden op een ‘hop on, hop off’ bus van Big Bus Abu Dhabi. Ik heb vandaag enorm veel Duitse stellen gezien die niet naast elkaar gingen zitten. Niet omdat het niet kon, maar bewust. Dan zat hij aan de ene kant met zijn telefoon te spelen en zij aan de andere kant van de bus wat foto’s te maken. Af en toe werd er wat naar elkaar geroepen, waardoor ik ze kon herkennen als Duitsers (lukte op andere wijze overigens vaak ook wel, maar dat even terzijde).

Het eerste stel was helemaal erg. Hij zat zes rijen achter zijn vrouw. Pas na een uur kwam ik erachter dat ze bij elkaar hoorden. Tot die tijd hebben ze elkaar niet gesproken of zelfs maar aangekeken.

Zo ging het eigenlijk de hele dag door. En het waren altijd Duitsers. Ik vind dit zo’n opmerkelijk patroon. Hoe kunnen wij nou van de Duitsers houden als zij kennelijk elkaar al niet kunnen luchten of zien tijdens een vakantie in Abu Dhabi?Plaats een reactie