E-visum verplicht vanaf 1 november 2014

Het is zover. Na een aantal keer te zijn uitgesteld gaat het nu echt gebeuren. Vanaf 1 november 2014 is het niet meer mogelijk om op de luchthaven in Turkije een zegel te krijgen in je paspoort. Deze manier van visumaanvragen is in Turkije afgeschaft. De enigste mogelijkheid om Turkije binnen te komen is via het e-visum.

Het e-visum voor Turkije kent dezelfde regels als het bekende visum. Het verschil is dat het e-visum voordat u op vakantie gaat moet worden aangevraagd. Dit kan dus niet meer op het vliegveld maar moet online worden geregeld. Nadat u het visum voor Turkije online heeft gevraagd, ontvangt u deze binnen een paar uur in uw mailbox. Deze dient u dan zelf uit te printen en mee te nemen op vakantie.

Eenmaal op het vliegveld aangekomen kunt u het visum door een scanner halen. Op het e-visum staat namelijk een qr code en een barcode. Op deze manier weet Turkije precies wie er in hun land aanwezig zijn. Het grote voordeel van het e-visum is dat je op deze manier niet meer uren in de rij hoeft te staan voor het aanvragen van het visum. Maar na een aantal uur in het vliegtuig te hebben gezeten kunt u meteen doorlopen en uw resort of hotel opzoeken.

De regels voor het e-visum zijn dus precies hetzelfde als wanneer u een zegel kreeg in uw paspoort. Dat betekent dat het e-visum 180 geldig is maar dat u maximaal 90 dagen achtereenvolgens in Turkije kunt verblijven. Wel is het mogelijk om met hetzelfde visum meerdere keren Turkije binnen te treden. Mits het maar binnen deze 180 dagen is.

Er zijn verschillende websites waar u het visum voor Turkije kunt aanvragen. De meest goedkope manier is om dit te doen via de website van de Turkse overheid. Het enige nadeel is dat je op deze website alleen per creditcard kunt betalen. Daarnaast is de website niet in het Nederlands. Wilt u toch op een veilige manier het visum voor Turkije aanvragen dan kunt u op deze link klikken. Daar kunt u veilig met iDeal betalen en ontvangt u het e-visum binnen enkele uren in uw mailbox. Het grote voordeel van deze site is dat uw visumaanvraag wordt gecontroleerd. Helaas wordt er in het aanvraagformulier voor het e-visum veel fouten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de geldigheid van het paspoort (6 maanden op de dag van aankomt in Turkije) of niet exact de persoonsgegevens ingevuld zoals in het paspoort staat. Dit zijn belangrijke zaken voor het aanvragen van een visum.

Dus mocht u binnenkort op vakantie naar Turkije gaan. Regel dan snel nog uw visum online. Zo komt u op de luchthaven niet voor problemen te staan en kunt u onbezorgd op vakantie. Het duurt maximaal 24 uur voordat u het e-visum ontvangt. Spoedaanvragen behoort ook tot de mogelijkheden.Plaats een reactie