Een compleet eiland

Wanneer je van een zonnige bestemming houdt, maar daarnaast ook graag activiteiten onderneemt op sportief en cultureel vlak zul je op zoek moeten naar een locatie die al jouw wensen herbergt. Tijdens je zoektocht naar zo’n bestemming zou je zomaar eens op Mallorca kunnen stuiten. Het Spaanse eiland dat deel uitmaakt van de Balearen is goed bereikbaar met het vliegtuig en heeft haar bezoekers veel te bieden.

Zon, zee en strand
Om te beginnen heeft Mallorca een lange kustlijn. Niet alleen rotskusten met mooie uitzichten, maar ook kilometers strand en veel badplaatsen waar je heerlijk kunt bakken in de zon en af en toe verkoeling kunt zoeken in de Middellandse zee. De meeste stranden zijn gesitueerd bij de grote badplaatsen met de daarbij behorende drukte. Er zijn echter ook strandjes te vinden bij de wat verder gelegen badplaatsen waar je heer rustig kunt genieten van zon, zee en strand.

Actief
Voor een actieve vakantie zit je ook goed in Mallorca. Het eiland is redelijk groot en naast kust zijn er ook bergen te vinden. Hier zijn tal van wandelroutes uitgezet die langs de mooiste uitzichten van het eiland brengen. Wielertoeristen kunnen hier ook lekker los gaan. Vele protour ploegen plannen hier in het begin van het seizoen trainingen. Wat ook aangenaam is, is dat de lokale bewoners bekend zijn met het fenomeen ‘wielertoerist’ en rekening met je houden in het verkeer. Je hoeft je fiets ook niet mee te nemen in het vliegtuig, want er zijn tal van verhuurbedrijven die je kunnen voorzien van een stalen ros die aan jouw wensen voldoet.

Cultuur
De hoofdstad van Mallorca , Palma de Mallorca, is de enige echte stad op het eiland. Het is dan meteen ook een echte grote stad met zo’n 400.000 inwoners.  Er zijn nog wel meer steden, maar deze zijn aanzienlijk kleiner. Het 13e eeuwse Palma heeft wel veel te bieden op het vlak van cultuur en vertier. Als grote stad is het bijvoorbeeld ‘de winkelstad’ van het eiland en de  kathedraal ‘La Sue’ en ‘Passeig Born’ zijn slechts enkele van de vele mooie oude gebouwen die de stad herbergt. Doe daarbij nog de vele pleinen en kleine steegjes en je krijgt een beeld van een prachtige oude stad.
Ook de kleinere steden en dorpjes kunnen erg mooi zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Valldemosa, een dorpje in de bergen opgebouwd rond een oud klooster.

Ben je op zoek naar een zonnige vakantiebestemming waar je gevarieerde activiteiten kunt ondernemen, dan is Mallorca een ideale bestemming.Plaats een reactie