Een dagje Rotterdam

Een uitstapje in een Nederlandse stad is zeker een leuke manier van ontdekken. Veel steden zijn typisch Nederlands door hun oude stadskernen waarin vaak een waag en een mooie kerk staan. Zeker niets mis mee, maar een aantal steden in Nederland onderscheiden zich van de doorsnee steden. Dit kan komen doordat het hier een nieuwe stad betreft, zoals Almere of Lelystad, of dat de cultuur net even anders is, zoals in Maastricht. Ook de recente geschiedenis kan invloed hebben hoe een stad zich ontwikkeld. Het meest bekende voorbeeld hiervan is Rotterdam.

Wereldoorlog twee
Tijdens de Tweede wereldoorlog  was het de stad Rotterdam die het zwaar te verduren kreeg. Rotterdam werd gebruikt om Nederland op de knieën te krijgen en te capituleren voor de Duitse bezetter. Praktisch de gehele Historische stad is plat gebombardeerd door de Duitsers. Een grote wond in de Rotterdamse binnenstad. Na wereldoorlog Eén werd de stad Ieper nog helemaal terug opgebouwd nadat het was vernietigd door de oorlog de daar gewoed heeft. In Rotterdam is dat niet gebeurd, maar is men een andere weg ingeslagen.

Opbouw
Rotterdam heeft van het noodlot een deugd gemaakt en de vrijgekomen ruimte na de bombardementen benut om een andere architectonische  weg in te slaan. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een moderne stad met de uitstraling van een metropool. Een kenmerkende skyline van hoge gebouwen en prachtige bruggen zijn Rotterdam ten dele gevallen. Dit maakt van Rotterdam een unieke stad voor Nederlandse begrippen. Zeker wanneer  je de stad bezoekt krijgt je meer waardering voor de weg waar men ingeslagen is.

Activiteiten
Naast het typische uiterlijke karakter van Rotterdam, heeft de stad ook meer dan voldoende vertier te boeken voor bezoekers. Zo is er het prachtige Booijmans van Beuningen museum en ook een fantastische dierentuin, de euromast en tal van maritem vertier in de stad. Rotterdam is misschien wel de enige echte wereldstad die Nederland heeft. Het is in ieder geval de grootste havenstad van Europa en als je er rondloopt heb je het gevoel dat je in een grote stad bent.Plaats een reactie