Een muzikale zomer in de Ardennen

Met de grote vakantie voor de deur beginnen de vakantie kriebels weer goed op gang te komen. En waarom zou je dit jaar ver rijden als op slechts twee uur van Utrecht een fantastisch vakantie gebied ligt. Ook dit jaar is er in de zomer in de Ardennen van alles te beleven. Wat maar weinig mensen weten is dat er vooral op muziek gebied tientallen festivals zijn in de Ardennen in de zomer. Variërend van het enorme grote Francofolies tot de wat kleinere jazz festivals. In heel de Ardennen zijn muziekfestivals te vinden met een zeer gevarieerd aanbod in muziek stijlen.

Uiteraard mag de Jazz in het land van Adolph Sax niet ontbreken. Er zijn dan ook jazz festivals in Hoei en Namen. Dinant zelf kent zelfs een nacht vol Jazz, waarbij men toto diep in de nacht kan luisteren naar goede jazz. Maar niet alleen Jazz neemt een plaats in het programma. In Barvaux is een geheel andere muziekstroming te bewonderen tijdens het Country festival. Vergeet je laarzen en je hoed niet mee te nemen.

Verschillende klassieke muziek kun je beluisteren op het Florenville-Chiney  festival. Op diverse plaatsen in de stad vertonen jonge kamermusici hun kunsten.

Ruiger gaat het er aan toe op het Bear Rock festival in Andenne en  het Verdur Rock festival in Namen. Gillende gitaren en keiharde rock zijn hier het recept voor een leuke avond.

Meer mainstream zijn het festival Les Ardentes in Luik, de muziekfeesten in Malmedy en uiteraard Francofolies. Stuk voor stuk gezellige festivals waar voor heel het gezin een leuke dag te beleven is en men lekker kan genieten van goede muziek.
1 gedachte over “Een muzikale zomer in de Ardennen”

  1. De Belgische Ardennen is een prachtige regio en zeker de moeite waard. Veel Nederlanders kiezen ervoor om een korte vakantie in dit gebied van België door te brengen. De afstand is prima per auto te overbruggen en dus ideaal voor een weekend of midweekje ertussen uit.

    Beantwoorden

Plaats een reactie