Een natuurvakantie op de Canarische Eilanden

Wanneer je als liefhebber van mooie natuur een vakantie gaat boeken, sluit dan zeker een bezoek aan de Canarische Eilanden niet uit. De Canarische Eilanden bestaat uit een groep van maar liefst 13 eilanden, allemaal van vulkanische oorsprong. Lava is ontzettend vruchtbaar en dit gegeven maakt dat deze bestemming een grote diversiteit op het gebied van flora biedt. De eilandengroep tezamen beslaat een oppervlakte van 7447 km2 en biedt iedere bezoeker een spectaculaire afwisseling van de meest mooie landschappen. Heb je een reis naar de Canarische Eilanden geboekt en wil je weten waar je precies moet zijn? Onderstaand een overzicht van meest mooie natuurplekjes!

Caldera de Taburiente

De Caldera de Taburiente is een grote erosiekrater, te vinden op het eiland La Palma. De krater vormt het hart van het grootste bioreservaat van de Canarische Eilanden en reikt tot ver boven de 2000 meter. Het omliggende park Caldera de Taburiente is met haar woeste natuur, ruige bergen en adembenemde mooie bossen een plek van ongekende schoonheid.

De kustlijn van Fuerteventura

Het eiland Fuerteventura heeft bij uitstek de mooiste kust van de hele eilandengroep. Denk hierbij aan hagelwitte zandstranden, een helder turquoise blauwe zee en prachtige duinen. Avonturiers beklimmen de bekende Roque del Moro en surfliefhebbers duiken de zee in.

Garajonay National Park

La Gomera staat bekend om haar grote gebieden vol ongerepte natuur en houd je van veel groen om je heen dan is het nationale park Garajonay de plek waar je moet zijn. Het park staat inmiddels op de werelderfgoedlijst van Unesco en is een waar genot om doorheen te wandelen.

El Golfo – Charco de los Clicos

In het Timanfaya park op Tenerife bevindt zich bij het vissersdorpje El Golfo een opmerkelijke groene lagune. Deze Green Lagoon dankt haar kleur aan de algen en het groene kratermeer is een plek waar je vele bijzondere mineralen en kristallen kunt vinden.

Duinen van Maspalomas

Helemaal in het zuiden van Gran Canaria vind je de enorm brede duinen van Maspalomas. Maak hier tussen de kust en het duingebied lange wandelingen tot de zon onder gaat of strijk neer met een picknickkleedje voor een romantische lunch. Waar je ook naartoe gaat, eenmaal tussen de gele zandheuvels waan je jezelf in een ware woestijn.Plaats een reactie