Een reisverzekering is onmisbaar

Het verbaast me vaak hoeveel mensen zonder een reisverzekering op vakantie gaan. Ik weet het, je kunt je niet tegen alles verzekeren, maar een goede reisverzekering is onmisbaar op het moment dat je buiten Nederland op vakantie gaat. Niet alleen ben je in den vreemde een gemakkelijkere prooi voor dieven, ook zijn de schadebedragen vaak aanzienlijk. Stel dat ze in je hotelkamer of vakantiehuisje inbreken dan kan een dief vaak al voor een aanzienlijke waarde aan spullen meejatten. Dit zijn niet eens de ergste dingen die je kunt overkomen op vakantie. Financieel gezien is je gezondheid het grootste risico als je op reis bent. Stel je voor dat je in de Verenigde Staten plotseling een ongeluk krijgt en daar behandeld moet worden? De medische kosten zijn daar enorm en je standaard ziektekostenverzekering is vaak niet toereikend om deze kosten te dekken. Een vakantie kan zo al snel op een financieel fiasco uitlopen.

Wat als je in Italië zit en je op de camping overvallen wordt door noodweer. Tent kapot, bagage verloren en de auto is weggesleurd in een modderstroom. Hoe ga je regelen dat je noodaccommodatie hebt (en vergoed krijgt) en hoe vervang je de bagage? Een reisverzekering is dan wel hetgeen je uitkomst zal bieden.

Vergelijk de prijzen en voorwaarden

Bij het afsluiten van een (doorlopende) reisverzekering is goed vergelijken een must. Hiermee voorkom je dat je onderverzekerd bent (of zelfs oververzekerd) of dat je teveel premie betaalt. Op de website www.vergelijkenvanreisverzekeringen.nl kun je eenvoudige de verschillende aanbieders van reisverzekeringen met elkaar vergelijken. Je kunt vervolgens simpel de gewenste verzekering online afsluiten.Plaats een reactie