Een ‘Tour de France’ per auto? Oui!

Met een roadtrip ben je er zeker van dat je al het moois van een land of bepaalde streek gezien hebt. Je gaat en staat waar je wilt en kunt een groot gebied van het land verkennen terwijl je ontspannen geniet van het uitzicht langs de weg. Ideaal toch?! Een echte aanrader (en toch vrij dichtbij huis) is bijvoorbeeld een rondreis door (een deel van) Frankrijk. Vanuit Nederland ben je bijvoorbeeld gemiddeld in 5 uurtjes rijden in Parijs, maar naast deze geweldige lichtstad vol romantiek, heeft dit land je nog veel meer wonderlijks te bieden. En wij navigeren je daar maar al te graag naartoe!

Voordat je je reis begint uit te stippelen, is het wellicht handig eerst je vervoersmiddel in acht te nemen. Een auto op een Franse locatie regelen in je beste Engels, blijkt in de meeste gevallen namelijk toch vrij ‘Missíon Impossibé’. Dus als je door middel van een auto huren Frankrijk wil verkennen, kun je dit toch echt het beste van tevoren regelen.

Provence & Côte d’Azur
Voor een vakantie vol luxe aan de mooiste kust van het land, is een rondreis door de Provence en de Côte d’Azur precies wat je nodig hebt! In het hart van de Provence ligt het Venetië van deze regio: L’Isle-sur-la-Sorgue. Je vindt er typisch Franse, charmante hotels en kunt er je welverdiende vakantie vieren aan het relaxte strand. Een uitstapje naar de mondain is dan ook een echte aanrader. Het lokale strand van Pampelonne is met haar parelwitte zand namelijk werkelijk verbazingwekkend en geeft je zonder twijfel hét vakantiegevoel waar je naar op zoek bent.

Naast deze geweldige badplaats, kun je ook een trip maken langs de lavendelvelden van Valensole of een bezoekje brengen aan de “thuishaven” van de paus: ‘Chateauneuf du Pape’ in Avigon. Als je je reis wellicht nog iets verder zou willen voortzetten, kun je er vanuit deze plekjes zelfs nog voor kiezen om een stukje Italië mee te nemen in het Mediterrane Menton, of je onder te dompelen in de Europese hoofdstad der luxe: Monte Carlo. Kortom: ervaar het leven als “God in Frankrijk”!

Elzas
Tijdens deze ‘Tour de France’ per auto mag ook een trip naar de Elzas niet aan je vakantie ontbreken. Langs de Elzasser Wijnroute bezichtig je de meest charmante dorpjes zoals Kaysersberg, Riquewihr, Ribeauvillé en Colmar, waar je je ogen uitkijkt door de kleurrijke panden en smalle straatjes. Deze bijzonder karakteristieke plaatsjes liggen aan het bekende wandelgebied de ‘Col du Bonhomme’. Waar je uren van alle wijnvelden en verschillende kleurrijke landschappen kunt genieten. Daarnaast vind je h het hart van Europa: Staatsburg, op slechts een steenworp afstand. Lang verhaal kort: je kunt in deze regio (naar typisch Frans recept) genieten van prachtig uitzicht, bijzondere bezienswaardigheden bezoeken en genieten van de zon met een goed glas wijn!

Franse Pyreneeën
Een andere bekende trekpleister in Frankrijk zijn de Franse Pyreneeën. De Pyreneeën bieden een afwisselende reis met vele (letterlijke) hoogtepunten. Dit is het punt waar je letterlijk de Tour de France kunt rijden! Ook kun je er het “Spanje van Frankrijk” vinden in de bruisende “roze stad”: Toulouse, om vervolgens de keuze te maken om ofwel de route richting Narbonne, langs het kleinschaligere, lieflijke stadje Mirepoix te volgen. Óf je kiest ervoor om ‘s avonds de welbekende lichtjesprocessie in Lourdes te bekijken. In beide gevallen zal je in ieder geval geen spijt krijgen!

We hebben met de bovenstaande bijzondere plekjes in ieder geval kunnen bewijzen dat de verscheidenheid aan mooie plekjes in Frankrijk oneindig is. Dus huur snel, voordelig en betrouwbaar een auto via Easyterra, waar je eenvoudig verschillende verhuurbedrijven vergelijkt, en ontdek al haar pracht en praal tijdens je eigen ontdekkingstocht!Plaats een reactie