Een verrassende stedentrip in Gerona

De Costa Brava is een bekende toeristische bestemming in Spanje. Dit komt natuurlijk vooral door Barcelona. Deze Catalaanse stad is zeer bekend bij vele toeristen. Natuurlijk door zijn ligging maar ook door de vele bezienswaardigheden. De Costa Brava is een mooie regio waar meer is dan Alleen Barcelona. Op een kleine honderd kilometer afstand vinden Gerona, of zoals de Catalanen zeggen ‘Girona’. Deze stad beidt een mooi alternatief voor een stedentrip in deze regio.

De stad zelf
De stad zelf telt ongeveer 100.000 inwoners. Een dermate groot aantal dat er genoeg voorzieningen zijn op het vlak horeca en winkels.  Bovendien heeft de stad veel bezienswaardigheden. Zo zijn er Arabische badhuizen uit vervolgen tijden, een imposante kerk, een kathedraal en een aantal musea te vinden die zorgen dat je je wat bezienswaardigheden betreft niet snel zult vervelen. Ook zie je de lange geschiedenis terug in het straatbeeld. Zo zijn de Romeinen en de moren hier al in lang vervlogen tijden geweest en zij hebben mede daardoor het huidige beeld van deze prachtige oude stad bepaald.

Ligging
Gerona wordt doorkuist door twee rivieren. Het gaat hier om de Ter en de Onyar. Deze laatste loopt ook dwars door het centrum van de stad. Dat brengt ons meteen bij een andere zeer kenmerkende bezienswaardigheid van deze stad. Aan de oever van Onyar staan de zogeheten ‘gekleurde huizen’. Echt uniek om te zien en zeer kenmerkend voor Gerona. Naast de twee rivieren is het ook goed om te weten dat niet zo ver buiten de stad een luchthaven is en dat er ook een goede spoorverbinding is. Tot slot  is er nog net buiten de stad de ‘Costa Brava’ waar het natuurlijk ook goed vertoeven kan zijn.

In Gerona kun je gerust een aantal dagen bivakkeren zonder dat de verveling toeslaat. Zeker als je ook de omgeving meepakt en weet dat Barcelona in ongeveer een uur tijd bereikbaar is.Plaats een reactie