Overig — 31 juli 2021

Voor de website mooistedorpjes.nl bezoeken wij menig dorp en klein stadje, zowel in Nederland als elders ter wereld. Het afgelopen jaar zijn we vanwege de coronapandemie vooral bezig geweest om het onderdeel ‘mooiste dorpjes van Nederland’ uit te breiden. De afgelopen maanden reden we onder andere naar Limburg, Friesland, Groningen en Zuid-Holland om op zoek te gaan naar mooie plaatsjes voor onze succesvolle site. Natuurlijk doen we volop vooronderzoek, want je kunt moeilijk iedere plaats ter wereld bezoeken om te kijken of ze naar onze smaak kwalificeren voor een positie op de website. Soms komen we onverwacht een dorp tegen die vervolgens een vermelding op de website krijgt. Het gebeurt ook weleens andersom, zoals in het geval van Egmond aan Zee.

Vorige week bezochten we Egmond aan Zee tijdens een van de zeldzame warme zomerdagen van  dit jaar. Het was de bedoeling om Egmond te fotograferen en beschrijven voor een plekje tussen de mooiste dorpen van Noord-Holland. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om dat niet te doen. Laten we eerlijk zijn: het strand is geweldig en we hebben heerlijk overnacht in Egmond aan Zee. Maar op het moment dat we Egmond langs de meetlat legden en moesten kijken wat het verhaal zou worden om bij het artikel te publiceren, realiseerden we ons dat Egmond aan Zee zich niet kwalificeerde om tussen de mooiste dorpen van Noord-Holland te staan. Het is een uitstekende vakantiebestemming en je kunt het hier prima naar je zin hebben. De vaak fantasieloze appartementscomplexen achter de duinen kunnen helaas niet weggestreept worden tegen fraaie gebouwen en bezienswaardigheden aan de andere kant. Het strand is zoals gezegd prima, maar dat is op andere plekken langs de Hollandse kusten ook zo.

Tags: , , , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *