Escape game in Antwerpen

Als liefhebber van spelletjes en uitdagingen werd ik nieuwsgierig toen ik las dat je in Antwerpen een zogenaamde ‘escape game’ kunt spelen. Nadat Room of Riddles een succesvolle kick-off in Amsterdam gekend had, zijn ze ook naar Antwerpen gekomen. En laat deze Vlaamse stad nou net een plek zijn waar ik veel vertoef. Een eerste kennismaking met het spelen van een escape game in Antwerpen was daarom een onvermijdelijk gevolg van mijn drang om nieuwe dingen in Antwerpen te ontdekken.

Room of Riddles

Gisteravond was het zover. Met mijn vrouw, mijn oudste dochter en twee goede vrienden hebben we de escape game Room of Riddles gespeeld. Na een vriendelijke kennismaking en een duidelijke uitleg werden we opgesloten in een kamer. Vervolgens heb je zestig minuten de tijd om de sleutel te vinden om de kamer te kunnen verlaten. Om niet al teveel weg te geven kan ik helaas niets zeggen over wat er zich in de kamer afgespeeld heeft. Wel kan ik verklappen dat we een leuke tijd hebben gehad en dat wij erin geslaagd zijn om na ruim een half uur de kamer te verlaten dankzij goed teamwork.

Een aanrader

We kunnen deze real life game zeker aanraden als je van spelletjes en raadsels houdt. Je kunt meedoen met groepen van 2 tot en met 5 personen. De kosten hangen af van het aantal personen. Ga je met zijn vijven, dan ben je nog geen twee tientjes per persoon kwijt! Alles over de prijzen, lokatie en hoe het werkt lees je op de website van Room of Riddles.
O ja, Room of Riddles speel je in het centrum van Antwerpen, op een steenworp afstand van het Centraal Station. Parkeren kun je in de parkeergarage onder het gebouw waar je Room of Riddles speelt.Plaats een reactie