Europese markt in Gent

Wil je de komende dagen erop uit en heb je geen zin om richting de kust te gaan? Overweeg dan eens om een dagje of weekendje naar Gent te gaan. Het is nu fantastisch weer in Gent en op de terrassen is het prima vertoeven. Op dit moment is er naast de gangbare bezienswaardigheden ook nog een tijdelijk evenement: Fiesta Europa. Dit is een Europese markt die tijdelijk op de Kouter in het centrum van Gent staat.

De Europese markt staat er tot en met zaterdag 24 augustus. In totaal bieden ongeveer veertig kraampjes producten uit heel Europa aan. In totaal zijn er ongeveer twintig landen vertegenwoordigd op Fiesta Europa. De meeste kraampjes bieden lekkernijen aan zoals heerlijke droge worstjes, fantastische kazen, brood waar je het bestaan niet van kende en allerlei soorten fudge. Op de markt zijn er ook een aantal producten die je ter plaatse kunt eten. Zo staat er dit jaar een Poolse grill op de Kouter opgesteld.

De markt is dagelijks vanaf 11 tot 21 uur ’s avonds geopend. Na Gent vertrekt de markt richting Antwerpen. Daar zal de markt vanaf 29 augustus tot en met 1 september op de Grote Markt staan.

fiestaeuropa2Plaats een reactie