Even er tussenuit in eigen land

Ben jij de vier muren van jouw woonkamer ook even beu? Wil jij er ook graag even op uit in deze tijd? Kijk dan eens naar een vakantie in eigen land! Voor de mooiste natuur, wilde dieren en een rijke historie hoef je geen grens te passeren. Kijk bijvoorbeeld eens naar vakantiepark Arnhem en ontdek wat ons land allemaal te bieden heeft. Lees snel verder om uit te vinden wat je hier zoal kunt beleven.

Fietsen door de Veluwe

Vanuit het vakantiepark in Otterlo kun je zo de Veluwe intrekken. Neem je eigen fiets mee, of maak gebruik van een leenfiets, en ontdek de prachtige natuur. Er zijn verharde fietsroutes aangelegd door de prachtige bossen en uitgestrekte vlaktes. Voor je het weet sta je oog in oog met een Edelhert of een Schotse Hooglander. Naast de verharde fietsroutes zijn er ook mountainbike-, wandel- en ruiterroutes.

Burgers’ Zoo

Hou je meer van exotische dieren? Ook dan ben jij in Gelderland aan het juiste adres! De Koninklijke dierentuin die je hier vindt, staat bekend om zijn ecodisplays. Dit zijn verschillende zones waarin men de natuurlijke leefomstandigheden heeft proberen na te bootsen. Zo kun je in Burgers’ Zoo je ogen uitkijken op safari, verdwalen in het mangrovebos en genieten van een adembenemende onderwaterwereld in Burgers’ Ocean.

Nederlands Openluchtmuseum

Dit cultuurhistorisch museum, dat zich zowel binnen als buiten bevindt, ontdek je de geschiedenis van Nederland op een unieke manier. Op interactieve wijze wordt er een beeld geschetst van hoe de Nederlanders door de eeuwen heen woonden, werkten en recreëerden met alle bijbehorende tradities. In de weekenden worden hier dan ook bijzondere activiteiten en workshops georganiseerd, zoals een ouderwetse kinderkermis, een draaiorgeldag en het bewerken van akkers.

De binnenstad van Arnhem

Naast de bovenstaande dagjes uit is er natuurlijk ook nog de stad zelf waar je heerlijk kunt vertoeven. Zo vind je er honderden rijksmonumenten, musea en andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de oude Sint Eusebiuskerk en het First Rolls Royce & Bentley museum. Maar je kunt in Arnhem ook perfect shoppen, terrasjes pakken en uit eten. Al met al de perfecte plek om je even in een andere omgeving te wanen.

 

Wil jij er graag even tussenuit? Kijk dan snel bij Europarcs en ontdek welke mooie plekken Nederland nog meer te bieden heeft. Met parken door heel het land, zit er ook voor jou het perfecte weekendje weg bij!Plaats een reactie