Extra controle handbagage vluchten VS

Als je naar de Verenigde Staten reist dan krijg je te maken met extra veiligheidscontroles op handbagage. Vanwege een verhoogde kans op terreuraanslagen moet van alle elektronische apparatuur in je handbagage aangetoond worden dat deze aan kan. Heb je een smartphone, tables, laptop, camera, spelcomputer, MP3-speler, e-reader of mobiele telefoon bij? Je zult ieder exemplaar eventjes aan moeten zetten om te laten zien dat het een werkend apparaat is. Ook zul je de apparaten uit hun beschermhoes moeten halen als die eromheen zit.

Wie zijn apparaten niet aan kan zetten die moet er rekening mee houden dat het betreffende apparaat in beslag genomen wordt. Om te voorkomen dat je je 800 euro kostende iPhone, 1500 euro kostende MacBook of misschien wel duizenden euro’s dure spiegelreflexcamera achter moet laten op het vliegveld is het aan te raden om voor vertrek naar het vliegveld ervoor te zorgen dat de batterijen en accu’s van alle gadgets en elektronische apparatuur opgeladen is.

De reden van de extra controle, die bij de gate plaatsvindt, is dat er een toegenomen dreiging is van terroristische aanslagen door Al Qaida of groeperingen uit Syrië die banden onderhouden met Al Qaida. Apparatuur zou omgebouwd kunnen zijn tot een bom. Dit is de reden waarom er op rechtstreekse vluchten van o.a. Schiphol naar Amerika de extra controles in het leven geroepen zijn.

De nieuwe regels gelden vanaf afgelopen dinsdag. Een dag later werd bekend gemaakt dat de nieuwe regels ook van toepassing zijn op sommige vluchten naar het Verenigd Koninkrijk. Wie naar of via Londen vliegt moet daarom ook rekening houden met deze strengere controles.

Houd er rekening mee dat de extra controles zullen zorgen voor extra tijd die nodig is om naar het vliegtuig te gaan. Houd hier rekening mee als je naar Amerika of Engeland vliegt.Plaats een reactie