Extreem lage prijzen bij TUI

Komende week komen de vakantievluchten vanuit Nederland weer echt op gang. TUI vliegt naar steeds meer vakantiebestemmingen, KLM schroeft het aantal vluchten op en ook Transavia breidt het aantal bestemmingen waarop gevlogen wordt uit. Het aanbod is nog steeds een stuk lager dan tijdens een normale zomer, maar de vraag ook. Dat blijkt wel uit de last minute vakantieaanbiedingen die je op dit moment op internet vindt. Wie de komende week al kan vertrekken, die kan voor minder dan tweehonderd euro per persoon op een strand in Griekenland of Spanje liggen. Dat is inclusief vlucht en hotel. Voor nog geen vierhonderd euro kun je met z’n tweeën 8 dagen naar Kreta of Gran Canaria vliegen. Voor dat geld koop je normaliter in deze periode nog geen vliegticket. Dit zijn zeer uitzonderlijke aanbiedingen. Reisgigant TUI biedt ook 7 dagen Mallorca aan inclusief ontbijt voor 206 euro per persoon. Dan moet je aanstaande zondag vertrekken vanaf Amsterdam.

Extreem lage prijzen

Dergelijke prijzen zie je zelden voor vertrek in juli. Dit is een bewijs dat de vakantiemarkt enorm ontwricht is. De balans tussen vraag en aanbod is totaal zoek. Wie het prima vindt om in deze tijden te vliegen om op vakantie te gaan, die is spekkoper. Zo goedkoop zul je het niet snel meer tegenkomen in het hoogseizoen.

Wat we wel zien, is dat dit soort aanbiedingen niet lang beschikbaar zijn. Op het moment dat we dit tikken, kunnen de laatste kamers of stoelen van een aanbieding net geboekt worden.

Bekijk de actuele aanbiedingen van TUIPlaats een reactie