Feesten op Ibiza

Na 25 jaar wachten kan ik eindelijk het item “stappen op Ibiza” van mijn bucketlist afschrappen. Al sinds de opkomst van de housemuziek ben ik liefhebber. Wat mij betreft is het ooit begonnen met het nummer “Ibiza” van Amnesia. In de afgelopen jaren is de house- en dancescene van een underground fenomeen uitgegroeid tot een miljoenenindustrie, waar DJ’s de status van supersterren bereikt hebben. Tiësto, Afrojack, Armin van Buuren, Hardwell en Nicky Romero zijn voorbeelden van Nederlandse DJ’s die de top bereikt hebben op hun vakgebied.

Deze zomer heb ik eindelijk ‘mijn muziek’ meegemaakt op Ibiza. Na jarenlang elders vertoeft te hebben zijn we dit jaar op Ibiza neergestreken. Dat betekent natuurlijk een avond stappen. Je hoopt dan dat de hoge verwachting die in al die jaren opgebouwd is niet uitdraait op een teleurstelling.

We kiezen voor de combinatie van een openlucht feest in Ushuaïa met Hardwell en aansluitend feesten op de beats van Carl Cox in de daar tegenover gelegen club Space. Een betere combinatie hadden we niet kunnen kiezen. Ushuaïa is vooral show. Een indrukwekkend podium met prachtige effecten zoals rookkanonnen, vuur en confetti in combinatie met een sfeervolle setting rondom het zwembad zorgen ervoor dat het strandhotel verandert in één groot feest. Extra spectaculair is het dat de vliegtuigen die landen op Ibiza Airport vlak over de feestende massa vliegen voordat ze de grond raken. Ushuaïa is een plek waar je aan het eind van de middag of in de loop van de avond naartoe gaat. Vanwege de regeltjes stoppen deze feesten klokslag middernacht.

Als je daarna naar de overkant loopt kun je zo aansluiten in de rij om Space Ibiza te betreden. Deze club kent meerdere zalen, waar overal de kenmerkende Ibiza sound te horen is. Hier ga je los. Hier is de muziek opzwepend en het publiek is hier vooral om te dansen. Waar Ushuaïa deels draait om de show en de bekende namen, daar is Space puurder. Op het moment dat de ervaren Carl Cox rond half vier (!) op de mainstage gaat draaien knalt Space uit haar voegen. Dit is uitgaan in het kwadraat. Beter kan bijna niet. Dankzij Ushuaïa en vooral Space kan ik ‘stappen op Ibiza’ met een voldaan gevoel van mijn bucketlist afhalen.

Wie twijfelt of het stappen op Ibiza echt de moeite waard is die kunnen we maar een ding zeggen: DOEN! Het is niet goedkoop, maar het is zijn geld meer dan waard. Reken op 30 tot 80 euro voor de entree, ongeveer een tientje voor fris of bier en 15 tot 20 euro voor longdrinks of cocktails. Voor wie het liever bij een pilletje houdt die moet rekenen op tegen de tien euro voor een flesje water.Plaats een reactie