Fietsen op Kos

Binnen Griekenland is Kos één van de meest populaire bestemmingen. Jaarlijks reizen zo’n 700.000 toeristen af naar dit prachtige eiland om te genieten van de zon, de zee en de schitterende omgeving. Kos staat al jaren bekend als een echt fietseiland. Ook heeft het eiland een grote aantrekkingskracht op jongeren die hier het nachtleven opzoeken.

De meeste fietsfanaten doen het noordoosten van het eiland aan vanwege zijn vlakke landschap. Het meest vlakke deel van het eiland vind je tussen de plaatsen Tigáki en Psalidi. Langs een deel van de kust is een breed fietspad aangelegd waar het heerlijk fietsen is. Bij verschillende punten op Kos zijn er fietsroutes verkrijgbaar, maar het is natuurlijk veel leuker om er zelf met een kaart op uit te trekken. Hoewel Kos natuurlijk ook bekend staat om zijn hoge temperaturen staat er vooral langs de noordkant van het eiland vrijwel altijd wind. Deze wind zorgt op de heetste dagen van het jaar voor de nodige verkoeling. Let er wel op dat je tijdens je fietstocht altijd genoeg water meeneemt.

Verhuur

De meest fanatieke fietsers nemen natuurlijk het liefst hun eigen fiets mee op vakantie. Juist omdat Kos zo geliefd is onder fietsers zijn er ook tal van verhuurbedrijven te vinden. Wanneer je ervoor kiest een fiets te huren valt het aan te raden van tevoren uit te zoeken waar je dit het beste kunt doen, er zijn namelijk nogal wat verschillen. Bij sommige verhuurbedrijven op Kos huur je een fiets voor een appel en een ei. Dit is helaas ook te merken aan de kwaliteit van de fietsen. Vaak gaat het hier om sterk verouderde modellen die ook nog eens erg slecht zijn onderhouden. Wil je jezelf een plezier doen leg dan iets meer geld neer voor een goede fiets. Zowel in Lambi als in Kos-stad zit het bedrijf Moto Harley. Dit bedrijf staat erom bekend goede fietsen tegen een schappelijke prijs te verhuren.Plaats een reactie