Fietsen op Kos

Nederland is een fietsland. Ook tijdens een vakantie staan Nederlanders graag op de pedalen. Een bestemming waarbij zo nu en dan naar de fiets gegrepen kan worden is dan ook zeker een plus voor de gemiddelde Nederlandse toerist. Gelukkig zijn er tal van bestemmingen die op deze behoefte hebben ingehaakt. Er zijn zelfs oorden die bekend staan als ‘fietsbestemming’. Het Griekse Kos is hier een mooi voorbeeld van.

Huren
Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je eigen fietsen mee te nemen naar Kos, maar dit is niet strikt noodzakelijk. Als je met het vliegtuig reist is het goedkoper om ter plekke een fiets te huren. Op Kos zijn tal van fietsverhuurbedrijven te vinden. Omdat er zoveel keuze is loont het vaak om je eerst goed te oriënteren. Er is nogal een verschil in de kwaliteit van de fietsen en de daarbij geleverde service. Ook kunnen prijzen uiteenlopen, maar ongetwijfeld is er een verhuurbedrijf die aansluit op jouw wensen aangaande een goede en betaalbare fiets.

Routes
Zoals al eerder gezegd is Kos een echt fietseiland. Alleen met verhuurbedrijven kun je nog niet spreken over een goed fietseiland. Bij goede fietsen horen ook voldoende en goede routes van alle niveaus. Het eiland heeft tal van verharde fietspaden die je langs de mooiste plekken van het eiland brengen zonder dat je je leven hoeft te riskeren door op drukke hoofdwegen te fietsen. Er zijn langere en kortere routes zodat er altijd wel iets is wat aansluit op jouw wensen.

Diefstal
Fietsen zijn een vrij eenvoudig object waar dieven zich graag aan vergrijpen. In Nederland weten we dat al, maar in Kos is dit niet anders. Regelmatig worden er fietsen gestolen. Laat je goed informeren bij verhuurbedrijven om zeker te zijn dat een eventuele diefstal niet een extra kostenpost kan worden. Ondanks dat je er vanuit mag gaan dat de meeste verhuurbedrijven niet zitten te wachten op ontevreden klanten bij een diefstal kun je toch maar beter vooraf uitzoeken. In vrijwel alle gevallen is het voldoende om je fiets op slot te zetten zodat je bij diefstal in elk geval de sleutels nog hebt.

Naast alle leuke plaatsen op Kos om lekker te relaxen is het eiland ideaal voor fietsers. Op deze manier kun je ook met veel minder schuldgevoel een lekkere ijscoupe nuttigen of een biertje drinken op een terras, wanneer je een sportief dagje fietsen erop hebt zitten.Plaats een reactie