Financiële problemen Baobab en Summum

Terra Travel, het bedrijf achter de mooie reismerken Baobab en Summum, zit in de financiële problemen. Gisteren meldde het bedrijf financieel onvermogen aan bij het SGR. Er is vooralsnog geen sprake van een faillissement, doch is de kans op een doorstart van het bedrijf op dit moment dusdanig klein dat het bedrijf op dit moment moest melden dat het niet meer aan de financiële verplichtingen kan voldoen.

Voor de reisbranche zou een faillissement betekenen dat er twee mooie reismerken na 41 jaar ophouden te blijven bestaan. Beide merken richtten zich hoofdzakelijk op rondreizen, waaronder een aantal mooie bestemmingen die je niet zomaar overal kunt boeken. Landen als Bhutan, Birma, Myanmar, Ethiopië, Uganda, het Paaseiland en de betoverende Galapagos Eilanden waren te boeken bij Baobab.

Voor mensen die een reis geboekt hebben bij één van deze merken geldt dat ze op dit moment absoluut geen betalingen meer moeten doen. Mensen die tot en met gisteren een reis geboekt en betaald hebben krijgen hun geld terug vanuit het garantiefonds. Een deel van de reizen wordt door het SGR nog uitgevoerd. De lijst van reizen die nog wel doorgaan staat op deze pagina.Plaats een reactie