Flink betalen voor de hond

De hond mee op vakantie betekent in steeds meer gevallen flink bijbetalen. De hond wordt steeds meer een melkkoe. Waar de trouwe viervoeters vroeger vaak gratis meekonden naar ene hotel of aan boord van een vliegtuig, daar moet tegenwoordig steeds meer bijbetaald worden. Bedragen van tientallen euro’s per hond per nacht voor het meenemen van een hond naar een accommodatie zijn tegenwoordig heel normaal. Natuurlijk kost het meer tijd om een hotelkamer schoon te maken als er hondenharen liggen en moet er soms gesprayd worden met een geurverwijderaar. Deze kosten worden via de toeslag verhaald op de eigenaar. Of de kosten helemaal in verhouding zijn tot het ontstane ongemak is de vraag. het zal ook heel erg verschillen of een hond klein of groot is, of hij erg verhaart en of de hond netjes in een reisbench slaapt of niet. Zeker als je de extra kosten afzet tegen de salarissen die in sommige vakantielanden betaald worden is de verhouding totaal zoek. Aan de andere kant is het wel begrijpelijk dat men bij de hotels de vervuiler laat betalen.

De luchtvaartmaatschappijen maken het bonter. Als je een klein hondje meeneemt dat volgens de bepalingen van de betreffende vervoerder mee mag in de cabine dan moet je daar soms ook flinke bedragen voor betalen. Zo betaal je bij Transavia.com 40 euro per enkele reis voor het meenemen van een klein hondje in de cabine. Indien je als ‘baasje’ een retourticket van 79 euro hebt gekocht bij Transavia dan is het meenemen van de hond (of poes) duurder dan het ticket van jezelf. Bij KLM is de prijs afhankelijk van waar je naartoe vliegt. Het laagste tarief ligt daar op 20 euro per enkele reis.

Wie overweegt een hond aan te schaffen die moet er rekening mee houden dat de hond steeds vaker ongewenst is op vakantie of als melkkoe dient (of moeten we hier spreken van een melkhond?). Als je de hond niet meeneemt op vakantie en op zoek moet naar betaalde opvang voor de hond die komt ook tegen steeds hoger wordende kosten te staan. Het gebrek aan goede opvangplaatsen voor honden zorgt ervoor dat de prijzen de afgelopen jaren aardig gestegen zijn. Indien dit een probleem vormt kun je beter niet aan een hond beginnen of ervoor zorgen dat je altijd een (bijna) gratis oplossing achter de hand hebt.

 Plaats een reactie