Fotograferen in Dubai

Fotograferen is een combinatie van factoren. Natuurlijk is de compositie van belang en komt er bij sommige foto’s zeker een stukje techniek kijken. Een belangrijke factor is natuurlijk ook het licht. Wie het maximale eruit wil halen die zal moeten weten wanneer je het beste op een bepaald moment kunt fotograferen. Ook is het handig om te weten waar je de beste plekken vindt om foto’s te maken en hoe je daar komt.

Dubai is zo’n fotogenieke bestemming waarbij het resultaat vaak valt of staat met het moment waarop je de foto maakt en je standpunt. Zo is het Atlantis hotel op Palm Jumeirah vanaf de entreezijde alleen maar goed te fotograferen aan het einde van de middag, als de zon erop schijnt. Daarvoor heb je een flets tegenlicht dat je foto compleet verpest. Burj Khalifa overdag op de foto zetten? Zorg dat je tussen 10 en 12 uur bij de brug tussen de Dubai Mall en Souk al Bahar bent.

Mooie avondfoto’s maken in Dubai? Let op wanneer het blauwe uurtje is, want zodra het echt donker is zijn de foto’s minder sprekend dan de foto’s die je vlak na zonsondergang maakt.

Ik heb zelf inmiddels zoveel in Dubai gefotografeerd (om en nabij de 15.000 foto’s), dat ik wel weet waar ik waneer moet zijn voor een goede foto. Natuurlijk ben je nog steeds afhankelijk van het licht (dus ook van het weer). Toch denk ik dat ik een tour in Dubai in elkaar kan zetten waarbij je het optimale aan foto’s eruit haalt. Soms denk ik wel eens aan een nieuwe carrière, waarbij ik fototours door Dubai organiseer. Lekker een paar dagen met een groepje ‘mooie foto’s scoren’. Helaas zou dat betekenen dat ik nog meer van huis zou zijn. Weg van vrouw en dochters, van alles wat me lief is.

Denk dat het organiseren van fototours in Dubai daardoor nooit zal gebeuren. Tenzij de kids het huis uit zijn en mijn vrouw meegaat. Wie weet…  ooit…Plaats een reactie