Foto & Video — 5 mei 2015

Oei oei oei. Vandaag verwisselde ik een geheugenkaart in mijn camera en wiste daarna de bestanden op deze SD-kaart. Althans, dat dacht ik. Ik kan in mijn camera twee geheugenkaarten plaatsen: een SD-kaart en een Compact Flash kaart. Waar ik geen rekening mee hield is dat hij na het wisselen van de SD-kaart automatisch naar de CF-kaart gesprongen was. In plaats van de foto’s te wissen die ik al een dubbele back-up van had, wiste ik de foto’s op de andere kaart. Foto’s die ik gisteren in Vaticaanstad en Rome geschoten had. Foto’s waarvoor we een uren durende rondleiding voor door de Vaticaanse musea en de Sint Pieters hadden gemaakt. Weg… zonder een back up ervan te hebben.

Nu weet ik dat er data recovery software bestaat. Hopen dat deze in dit geval ook werkt om de foto’s terug te halen. Anders ben ik 16 gigabyte aan foto’s kwijt. Nog ene paar dagen, en dan weet ik of de foto’s voorgoed verloren zijn gegaan of niet. Ik kan geen CF-kaarten in mijn Macbook stoppen en de losse kaartlezer heb ik niet bij. Ik zal moeten wachten tot ik thuis ben.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 75 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *