Frankrijk Binnendoor: ontdek het andere Frankrijk

Vandaag (8-10-2019) komt het langverwachte reisboek Frankrijk binnendoor: ontdek het andere Frankrijk, van francofiel en levensgenieter Ruud Couwenhoven uit. Het boek bestaat uit twee delen, een deel met praktische Frankrijk reisinformatie en een deel met een rondreis door Frankrijk die Ruud samen met zijn vrouw maakte. Kortom alles wat je nodig hebt om een rondreis door Frankrijk te plannen.

Reisinformatie

Zelf hebben we het geluk gehad om bij de boekpresentatie in het Limburgse Vijlen aanwezig te mogen zijn. De boekpresentatie werd gehouden op de wijngaard van St. Marinus in Vijlen. De eigenaar van deze wijngaard Stan Beurkens geeft in het boek tips over hoe je wijn moet proeven en kopen tijdens je vakantie in Frankrijk. Zo staat de eerste deel van het boek bomvol tips die ervoor zorgen dat je een onbezorgde vakantie of rondreis in Frankrijk kunt maken. Zo kom je er een lijstje tegen met de 25 leukste markten van het land en een vertaling van enkele veel voorkomende gerechten op de Franse menukaart. Er staat ook een lijstje met de engste gerechten van de Franse kaart denk aan pens, schapenmaag en bloedworst. Dankzij de uitleg van Ruud zullen deze gerechten nooit meer onbedoeld op je bord terechtkomen.

De rondreis

In het tweede deel van het boek volgen we Ruud en Marian tijdens hun 24-daagse rondreis door Frankrijk. Een trip waarbij ze uiteindelijk 4100 kilometer via de binnenwegen van Frankrijk rijden. Onderweg komen ze op plekken terecht die voor de meeste Nederlanders tot het onbekende en onontdekte deel van Frankrijk horen. Een roadtrip die start in Lille en eindigt in Sedan. Tijdens de ontdekkingstocht worden bekende en onbekende bezienswaardigheden in Frankrijk aangedaan.

Koop het boek

Wil je zelf alles lezen over de avonturen van Ruud en Marian in Frankrijk. Bestel dan Frankrijk binnendoor: ontdek het andere Frankrijk en plan alvast je volgende vakantie in FrankrijkPlaats een reactie