Bestemmingen — 22 november 2013

De Belgische frietbakkers in België willen de Belgische frieten op de erfgoedlijst van UNESCO krijgen. Vlaamse frietbakkers zijn aan het trachten om frieten allereerst op de Vlaamse lijst van immaterieel cultureel erfgoed te krijgen. Een volgende stap zou zijn om door UNESCO erkend erfgoed verklaard te worden.

De vraag is of de Belgische frituur en de Belgische methode van frieten bakken onderscheidend genoeg zijn om als cultureel erfgoed verklaard te worden. Ook is er nog steeds de discussie gaande of friet ontstaan is in België of dat men in Frankrijk de eerste goudgele aardappelstaafjes frituurden.

Voor het Frietmuseum in Brugge zou het goed nieuws zijn. Een vermelding op de erfgoedlijst zorgt vrijwel gegarandeerd voor meer belangstelling door toeristen. Ook de frietbakkers zouden waarschijnlijk van zo’n vermelding profiteren.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *