Ga met je eigen touringcar op tour

Mensen die dromen van het winnen van de Staatsloterij die fantaseren weleens van een privévliegtuig om eventjes mee naar Ibiza te vliegen voor een avondje stappen of om naar Milaan te vliegen om eventjes de laatste modekoopjes mee te pakken. Voor velen blijft dit bij dromen, want niet iedereen kan de hoofdprijs winnen. Wat wel bereikbaar is, is het huren van een touringcar. Als je met een grotere groep mensen een waanzinnig leuke dag of paar dagen wilt beleven, dan is een eigen luxe bus een optie waar men niet zo snel aan denkt. De touringcar wordt immers al snel geassocieerd met schoolreisjes of georganiseerde dagtochten of vakanties. maar waarom zou je niet je eigen tour samenstellen en daar een comfortabele touringcar voor huren?

Toen wij op internet gingen zoeken wat het kost om een touringcar te huren waren we aangenaam verrast. Als je een beetje goed zoekt dan kun je al vanaf pakweg 20-25 euro per persoon een hele dag met een eigen bus op stap. Veel hangt af van hoe lang je de touringcar exact nodig hebt, hoeveel kilometer er gereden moet worden en met hoeveel personen je reist. Hoe voller de bus, des te goedkoper het per persoon wordt.

Als je met een groep op pad wilt gaan is dit vaak een beter alternatief voor de eigen auto of voor de trein. Met de trein zit je met de beperking dat je alleen maar van station naar station kunt reizen. Met de eigen auto kan de combinatie van brandstof plus parkeerkosten het al onaantrekkelijk maken. Daarnaast is het met een grotere groep op pad gaan dan al wat lastiger. Het allerleukste van een tour onder eigen beheer: niemand hoeft de Bob te zijn! Ideaal bijvoorbeeld voor een brouwerijbezoek.

Je kunt een touringcar huren bij bakreizen of een ander touringcarbedrijf. Je hoeft niet persé een bedrijf te hebben om dit te regelen. Ook als particulier kun je je eigen touringcar huren.Plaats een reactie