Nieuws — 3 februari 2014

Afgelopen vrijdag is volgens de Chinese kalender het jaar van het Paard begonnen. In China en binnen Chinese samenlevingen over heel de wereld is het Chinese Nieuwjaar uitbundig gevierd met vuurwerk en de traditionele leeuwen- en drakendans. De foto bij dit artikel is genomen in Los Angeles. Rondom het Chinees Nieuwjaar werden het afgelopen weekeinde veel andere festiviteiten georganiseerd. Het voor de Chinezen belangrijkste feest van het jaar werd in Nederland in diverse steden gevierd met een uitgebreid programma. Onder andere in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Leiden is er veel aandacht besteed aan de festiviteiten rondom het Chinese Nieuwjaar.

Voor de reisbranche in China betekent dit weken durende feest dat het hoogseizoen in het kwadraat is. Naar schatting maken de Chinese inwoners maar liefst 3,6 miljard reisjes dit jaar gedurende de veertig dagen durende vakantieperiode. Vaak maken ze meerdere korte reisjes, waardoor het totaal aantal reizen zo enorm op kan lopen.

Foto: betto rodrigues / Shutterstock.com

Tags: , , , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *