Gemakkelijk je visum regelen

Vroeger waren er twee manieren om je visum te regelen als je naar een land wilde reizen waar een visumplicht was. Of je moest zelf naar de ambassade of consulaat van het betreffende land gaan of je liet dit door de reisorganisatie regelen waar je je reis boekte. Tegenwoordig kun je in veel gevallen eenvoudig het visum laten regelen door bedrijven die hier in gespecialiseerd zijn. De afgelopen jaren is het aantal toeristen en zakenreizigers dat van deze diensten gebruikmaakt enorm toegenomen. De belangrijkste reden om het regelen van een visum uit te besteden is tijd. De vergoeding die je aan de tussenpersoon moet betalen is gezien de tijd die je er zelf mee bespaart vaak zeer redelijk. Als je bijvoorbeeld in Groningen woont en naar een consulaat van een land in Brussel moet voor je visum dan kost je dat gewoon een hele dag. Dan heb je het nog niet over de autokosten om er te komen.

Via de websites van de verschillende visumbemiddelaars kun je vaak vrij snel zien of je een visum nodig hebt, wat voor visum je nodig hebt, wat je nodig hebt om een visum te regelen, wat de tijd bedraagt om een visum te regelen en wat de kosten zijn. Als houder van een Nederlands paspoort is het aantal landen waarvoor je een visum aan moet vragen in de loop der jaren wel afgenomen. Zo behoren Estland, Letland en Litouwen tegenwoordig tot de Europese Unie, maar vroeger had je voor deze landen nog een visum nodig. Ook voor het tegenwoordig zo populair Dubai moest je ruim tien jaar geleden nog een visum vooraf regelen. Als Nederlander heb je voor tientallen bestemming nog wél een visum nodig. Zo heb je voor redelijk wat Afrikaanse landen, enkele Aziatische landen en Rusland een visum nodig. Op sommige sites lijkt het alsof je voor de voormalige Nederlandse kolonie Suriname ook een visum nodig hebt. Sinds kort kun je als toerist een toeristenkaart kopen indien je korter dan 90 dagen in Suriname verblijft.

Bedrijven die een visum voor je kunnen regelen zijn onder andere VisumPlus en Visumwinkel.nl2 gedachten over “Gemakkelijk je visum regelen”

  1. Ik zie inderdaad dat de verschillende sites elkaar tegenspreken, Henk. Op sommige sites, zoals Visumplus, wordt de indruk gewekt dat je WEL een visum nodig hebt voor een verblijf korter dan 90 dagen. Op de website van het consulaat staat inderdaad dat je een toeristenkaart kunt kopen. Ik ga de tekst in het artikel aanpassen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie