Geocaching in de Ardennen

Ben je in de Ardennen en wil je eens wat anders dan gewoon een wandeling maken? Probeer dan eens geocaching uit! Dit is een moderne buitensport die voor jong en oud geschikt is. Via coordinaten die je ingeeft in een GPS-ontvanger ga je op zoek naar ‘de schat’. Wie een smartphone heeft die kan via een app zien welke schatten er in de omgeving te vinden zijn. De iOS app Geocaching geeft ook informatie over de moeilijkheidsgraad. Als je wilt kun je vooraf foto’s bekijken van de omgeving van de schat.

Als je op pad gaat zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken bij hebt. Zeker in bosrijke en heuvelachtige gebieden zoals de Ardennen kan een tocht zomaar veel langer worden dan dat je gedacht had. Zo hebben wij een schat gezocht die 1,9 kilometer van het vertrekpunt aflag. Voordat we de koker gevonden hadden hebben we ongeveer vijf tot zes kilometer gelopen. Dus aanzienlijk meer dan de afstand die hemelsbreed tussen ons en de schat lag. Het laatste stuk hebben we op blote voeten door een rivier moeten lopen. Het water aas al zo koel dat het gewoon pijn deed om door het water te lopen. De terugweg wilden we daarom de rivier vermijden. Dat heeft ons een kilometer of acht tot tien extra opgeleverd, waarbij we uiteindelijk in Malmedy de laatste vijf kilometer met de taxi afgelegd hebben.

Hoewel voor de kinderen de laatste paar kilometers net iets te veel waren, vonden ze het een leuke belevenis. Het spelelement (en het feit dat ze een wild hert gespot hebben) zorgde ervoor dat het een leuk uitje in de Ardennen is voor kinderen.Plaats een reactie