Glamping in Nederland

Glamping, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Het woord glamping is een samenvoeging van de woorden glamorous en camping. Het is een concept dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Er zijn dan ook steeds meer Glampings in Nederland, die je via Villatent kunt reserveren. Het is een bepaalde stijl van kamperen, waarbij alles om luxe draait. Er zijn dan ook aanzienlijke verschillen met het traditionele kamperen. Bij het traditionele kamperen neem je je eigen tent en bijbehoren mee en is er weinig luxe. Bij glamping ga je in principe kamperen, maar dan zonder de luxe van thuis op te geven.

Over glamping

Hoe is glamping eigenlijk ontstaan? Voor de oorsprong van deze manier van kamperen hoeven we niet enorm ver terug te tijd in te gaan. Zo werd het woord glamping voor het eerst gebruikt in 2005. In 2016 werd de term officieel opgenomen in het Oxford English Dictionary, maar begin vorige eeuw werd er eigenlijk al gebruik gemaakt van een soortgelijk idee. Rijke ontdekkingsreizigers die naar Zuid-Afrika reisden, wilden de luxe van thuis niet opgeven tijdens hun reizen. Deze luxe namen ze mee naar Afrika, waar ze hun tenten van alle gemakken voorzagen. In Nederland is het glamperen in 2009 begonnen, met een echte doorbraak in 2015.  Nu is glamping haast niet meer weg te denken en is het een onderdeel op de meeste Villatent glampings in Nederland.

Waarom glamping?

Tegenwoordig zijn we op zoek naar bijzondere, unieke ervaringen en een bepaalde mate van comfort en luxe. Glamping sluit hier dan ook perfect bij aan. We hebben behoefte aan de kampeerbeleving, maar dan met de hedendaagse luxe. Glamping brengt dan ook bepaalde voordelen met zich mee. Zo kun je genieten van een kampeerbeleving met een gouden randje. Je bevindt je midden in de natuur, op een bijzondere locatie. Maar in tegenstelling tot het traditionele kamperen, beschik je over enorm veel luxe en comfort in je accommodatie. Alles wat je nodig hebt is binnen handbereik. De glamping accommodatie is van alle gemakken voorzien. Bovendien hoef je zelf weinig te doen. Zo hoef je geen tent op te zetten zodra je de bestemming bereikt hebt. Alles staat al voor je klaar. Dit betekent ook weer dat je minder spullen mee hoeft te sjouwen. Je hebt geen klapstoeltjes, slaapzakken en kookspullen nodig, want dit is allemaal al aanwezig. Je kunt dus meteen gaan genieten van je vakantie.

Villatent

Er zijn verschillende soorten overnachtingsplekken. Glamping is er tegenwoordig op allerlei manieren, en dus zijn er veel verschillende soorten luxe en bijzondere overnachtingsplekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boomhut, strandhuisje of safaritent? Of een luxe Villatent? Een accommodatie van Villatent is in de basis een echte tent, waardoor je het kampeergevoel absoluut zult ervaren. Deze tent is echter luxe en met comfort ingericht. Alles wat je nodig hebt zul je er vinden. Zo hoef je zelf amper spullen van huis mee te nemen. Je kunt dus je slippers aantrekken en genieten van het kamperen zonder zelf een tent op te bouwen. Ideaal!Plaats een reactie