GLOW Eindhoven

Morgen gaat één van de mooiste evenementen van Eindhoven van start. GLOW is een uiterst spectaculair lichtfestival waarbij gebouwen veranderd worden in oogverblindende creaties. De route start in het GLOW café en neemt je mee naar bekende maar ook onbekende plaatsen in Eindhoven. Er zijn onder meer lichtobjecten te bewonderen bij het Philips-stadion, het Clausplein en op het Beursgebouw. Grote delen van de wandelroute zijn tijdens de openingsuren van GLOW door de gemeente afgezet. Naast de wandelroute door het centrum van Eindhoven worden er op Strijp-S ook allerlei lichtkunstwerken getoond. Dit deel van GLOW staat bekend als GLOW NEXT. Hier zijn de meer vernieuwende of innovatieve lichtkunstprojecten te vinden.

Het thema van GLOW 2013 is ‘Urban Playgound’. Het thema van deze achtste editie is geheel in stijl met de stad Eindhoven die al vele jaren bekend staat als de meest innovatieve stad van Nederland. Dit bijzondere evenement trok vorig jaar bijna een half miljoen bezoekers.

Het lichtkunstfestival in Eindhoven duurt nog tot en met zaterdag 16 november. De lichtje gaan hier dagelijks aan om 18:30 en doven weer 23:00. Op vrijdag en zaterdag zijn ze uurtje langer aan.

FOTO: GLOW 2012, Marlin, Usman Haque, foto Claus Langer.Plaats een reactie