GLOW

Een van de hoogtepunten van het jaar in Eindhoven is GLOW. Dit visuele spektakel wordt ieder jaar in november in de stad georganiseerd. GLOW is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de drukst bezochte evenementen in Eindhoven. Vorig jaar kwamen er al ongeveer een half miljoen mensen naar GLOW toe. Dit jaar kwamen er in het openingsweekend al meer dan 125.000 naar het evenement.

Het festival wordt steeds populairder en dat is te merken als je de route volgt. Er staan borden om je de weg te wijzen maar deze heb je niet nodig aangezien de mensenmassa voor je de weg wel wijst. Toch is het nergens zo druk dat je niet op je gemak van de verschillende lichtkunstobjecten kunt genieten. Een nadeel was het wel dat de route door Stratumseind liep en daar toen wij GLOW bezochten tegelijkertijd 11-11 gevierd werd. Dit zorgde voor een bijzondere mengeling van publiek. Aan de ene kant gezinnen met kinderen die naar de lichtjes komen kijken en aan de andere kant bier drinkende carnavalsvierders. Toch heeft deze combinatie voor ze ver ik weet niet voor vervelende situaties gezorgd.

De route loopt dit jaar door de binnenstad, de Parklaan en langs de spoorzone, met name het stuk in de Parklaan is erg indrukwekkend. De grootsheid van dit project maakt het erg bijzonder. De prachtig uitgelichte bomen en de voorstellingen op de villa’s maken dit tot een bijzonder project van Les Orpailleurs de Lumiére. Andere projecten die er voor ons uitsprongen waren was de “Water bij Villa de Laak” van het kunstenaarsduo Astara en de Augustijnenkerk van de kunstgroep The Macula. De Augustijnenkerk die op de beats van de muziek lijkt mee te deinen is een bijzonder zicht kan ik je vertellen.

Een bijzonder vermelding moer er zijn voor “Figures that wander” van het art gezelschap United-C. Dit was de enige voorstelling van GLOW waarbij gebruik gemaakt wordt van liveoptredens. Al met al is GLOW zeker het bezoeken waard. Voor wie liever niet de drukte van GLOW opzoekt kan ook een bezoek brengen aan GLOW-next op Strijp-S. Op dit terrein vinden de meer experimentele voorstellingen plaats.

GLOW kan nog bezocht worden tot 15 november.

glow-extra-5

glow-extra-4

glow-extra-3

glow-extra-2

glow-extraPlaats een reactie