Overig — 1 juni 2016

Goed nieuws voor mensen die een (vaak gedwongen) glutenvrij dieet volgen. Op de menukaart van Transavia staat nu ook een glutenvrij gerecht: een vegetarische ‘rice pot’. Dit warme rijstgerecht wordt aan boord verkocht voor 3 euro en 50 cent. Wie gluten moet of wil vermijden is dit een extra optie naast noten of een tapasbox waarvan je de broodstokjes wel moet vermijden.

Of deze aanmaakmaaltijd een beetje smaakt heb ik niet getest. Het bakje zit ongetwijfeld vol smaakversterkers en andere E-nummers. Zelf volg ik geen glutenvrij dieet maar probeer wel dat soort ingrediënten waar mogelijk te ontwijken.

Voor mensen die absoluut geen gluten mogen hebben is het natuurlijk een mooie oplossing om toch iets aan boord te kunnen bestellen als je trek of honger hebt. Het is te hopen dat andere lowcostairlines dit voorbeeld van Transavia volgen.

Tags: , ,

Gerelateerd nieuws

Zo maak je zelf Tzatziki

Zo maak je zelf Tzatziki

17 september 2019
Wat een miskoop!

Wat een miskoop!

4 februari 2019
Typisch Nederlands

Typisch Nederlands

29 november 2018
Een kleine auto?

Een kleine auto?

27 november 2018
Lichter reizen

Lichter reizen

12 september 2018
All Inclusive

All Inclusive

11 september 2018

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 75 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *