Goedkoop op vakantie kan als je creatief te werk gaat

Vakanties kunnen vaak een vermogen kosten. En voor sommige mensen kan het een hele opgaven zijn om hier voor te kunnen sparen. Iedereen wilt natuurlijk de mogelijkheid hebben om af en toe op vakantie te gaan. Maar in de zomermaanden een aantal weken op vakantie gaan kan soms duizenden euro’s kosten. In dit artikel bespreken we een aantal opties om goedkoop op vakantie te kunnen.

Vakantie buiten de vaste vakantieperiode.

Deze optie is vaak wat lastiger wanneer je kinderen hebt die nog naar school gaan en leerplichtig zijn, of wanneer je voor je werk een specifieke periode hebt. Maar bij jonge kinderen kan het verstandig zijn om zo veel mogelijk het hoogseizoen te vermijden. Je kunt bijvoorbeeld in het laagseizoen op vakantie gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan de maanden mei, juni of september.

Omdat veel mensen hun vakantie in het weekend boeken, zijn de prijzen bij reisorganisaties dan een stuk duurder. Meestal is het het beste om je vakantie op een dinsdagmiddag te boeken en dan ben je het goedkoopste uit, zo stelt de Consumentenbond. Ook de dag dat je je heen- en terugvliegt, kun je het beste buiten het weekend plannen. Dit is omdat veel mensen vaak vlak na de laatste werkweek willen vertrekken of voor maandag terug willen zijn. De tickets voor doordeweekse vluchten zijn vaak dus een stuk goedkoper. Bekijk hier bijvoorbeeld naar De beste vakantie naar de Dominicaanse Republiek 2022. Vluchten naar dit soort verre oorden lijken misschien vrij prijzig. Maar wanneer voor een all-inclusive reis kiest kan dit uiteindelijk een stuk goedkoper uitpakken dan je denkt.

Goedkope vakantie bestemmingen

Als eerst bespreken we natuurlijk de bestemming. Zo kan een reis naar Limburg korter en misschien goedkoper, maar hier kan een week accommodatie een stuk duurder zijn met een aantal uitstapjes en de boodschappen. Je kunt er ook voor kiezen om op een camping in bijvoorbeeld Tsjechië te zitten met je familie. Hierbij is de reis zelf misschien wel duurder, maar afhankelijk van de camping en de boodschappen die je doet kan deze vakantie uiteindelijk goedkoper uitpakken.

Veel jongeren kiezen de laatste tijd natuurlijk steeds vaker voor een all-inclusive vakantie naar bijvoorbeeld Turkije. Dit kan soms goedkoper uitpakken dan een reis naar Texel. Er zijn natuurlijk bestemmingen die altijd populair zullen blijven, zoals bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk. Met een all-inclusive reis ben je helemaal snel klaar. Maar controleer altijd of het niet goedkoper is om een reis en verblijf apart te regelen. Soms is het ook voordeliger om twee losse tickets te kopen dan een retourtje. Bekijk hier ook naar All inclusive deals Malediven. Dit is een populaire bestemming voor all-inclusive vakanties.

Neem de tijd om de vakantie goed te plannen

Wanneer je niet te veel geld uit wilt geven voor vakantie is het belangrijk dat je deze ruim van tevoren voorbereid. Je gaat natuurlijk op vakantie om tot rust te komen, en wilt natuurlijk liever niet te veel aan geld denken wanneer je uiteindelijk bent aangekomen op je bestemming. Probeer voor vertrek zo goed mogelijk te sparen voor je vakantie. Ook een goede inschatting van de kosten zijn belangrijk, zo kun je makkelijk berekenen hoeveel geld je per dag ongeveer nodig zult hebben.